0 0
Ficat Tajine

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg Ficat
2 Cepe mari
Oregano
3-4 linguri Ulei
Chimen
Piper
Sare
1 ceasca Apa
Ghimbir

Ficat Tajine

Bucataria:
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Am primit cadou acum ceva timp un vas Tajine si, pentru ca tot asteptam un prilej sa il folosesc, acesta s-a ivit cand am cumparat de la piata niste ficat de porc. Stiam ca marocanii au o reteta de ficat tajine care seamana destul de mult cu cea de Ficat Lyonez sau, pe romaneste, ficat cu ceapa, asa ca am zis sa o incerc si eu.

Pentru reteta se poate folosi orice fel de ficat: porc, vita, pui, miel. Practic, ce am gatit eu, e un fel de blasfemie, pentru ca am folosit ficat de porc iar marocanii, prin religie, nu mananca niciun fel de carne de la acest animal. Pe langa ficat in reteta se adauga ceapa, coriandru si mai multe mirodenii.

Inainte de a prepara ficatul este bine sa-l puneti putin in apa, pentru a elimina sangele. De asemenea, ficatul are un gust putin amar care poate fi eliminat daca puneti ficatul in lapte. Este recomandat a se marina ficatul cateva ore inainte de a fi pregatit. Marinarea se face in ceapa, ulei si mirodeniile din lista de ingrediente.

Atentie, nu puneti sarea decat in momentul in care preparatul este gata! Altfel ficatul se intareste.

 

Pasi

1
Gata

Lasati ficatul in apa 30 de minute. Apoi, daca doriti, puneti-l in lapte tot 30 minute. Taiati-l bucati potrivite.

2
Gata

Combinati toate mirodeniile cu coriandrul tocat (daca este proaspat) sau 2 linguri de coriandru uscat. NU PUNETI SARE!

3
Gata

Amestecati bucatile de ficat cu mirodeniile si uleiul si lasati-le la marinat timp de 12 ore.

4
Gata

Puneti vasul Tajine pe aragaz. Daca nu aveti un astfel de vas, puteti face preparatul si intr-o oala de inox sau ne-aderenta.

5
Gata

Adaugati ficatul si mirodeniile si apa. Dati la foc potrivit, puneti capacul si lasati-l timp de 30 de minute sau pana cand este gata.

6
Gata

Adaugati sarea, mai lasati 2-3 minute si luati de pe aragaz.

7
Gata

Serviti cu bulgur si salata.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

placinta ciobanului
anterior
Placinta ciobanului (de la Gordon Ramsey)
placinta ciobanului
anterior
Placinta ciobanului (de la Gordon Ramsey)

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.