Ingrediente
- 1 caserola Ficatei pui
- 1 kg Cartofi noi
- 1 legatura Ceapa verde
- 4-5 Rosii
- Castraveti
- Sare
- Ulei de masline
- Zeama de la o lamaie
Instructiuni si detalii
Aceasta reteta o fac de obicei primavara-vara, atunci cand apar cartofii noi (de obicei cumpar catofi noi de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau chiar mai micuti), care se asorteaza foarte bine cu o salata proaspata de ceapa verde, rosii si castraveti. Insa poate fi adaptata la orice sezon.
Pasi
1 Gata | Se spala carofii si se inlatura coaja subtire cu o perie, burete sau un cutit. Se spala si se freaca cu sare. Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok), asteptati sa se incinga si puneti cartofii. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se coaca la foc mic, invartind din cand in cand cartofii cu o lingura de lemn, ca sa se coaca uniform. Adaugati apoi sare si putin rozmarin. Cam in 15 minute ar trebui sa fie gata. Pentru un gust deosebit, puneti in tigaie de la inceput si cativa catei de usturoi intregi, curatati de coaja. |
2 Gata | Spalati ficatelul de pui si inlaturati pielitele si vinisoarele. Puneti apoi ficatelul intr-o cratita si turnati apa aproape cat sa il acopere. Adaugati 1-2 linguri de ulei de masline si lasati-l la fiert la foc potrivit pana cand apa scade aproape in totalitate si ficatul incepe sa se prajeasca. Cu o lingura de lemn sau o spatula amestecati, astfel incat sa se prajeasca uniform. Cand este aproape gata adaugati cateva mirodenii (busuioc, oregano) si putina sare, dupa gust. |
3 Gata |