0 0
Ficatei de pui si cartofi noi

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1 caserola Ficatei pui
1 kg Cartofi noi
1 legatura Ceapa verde
4-5 Rosii
Castraveti
Sare
Ulei de masline
Zeama de la o lamaie

Ficatei de pui si cartofi noi

Bucataria:
    • 40 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Aceasta reteta o fac de obicei primavara-vara, atunci cand apar cartofii noi (de obicei cumpar catofi noi de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau chiar mai micuti), care se asorteaza foarte bine cu o salata proaspata de ceapa verde, rosii si castraveti. Insa poate fi adaptata la orice sezon.

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala carofii si se inlatura coaja subtire cu o perie, burete sau un cutit. Se spala si se freaca cu sare. Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok), asteptati sa se incinga si puneti cartofii. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se coaca la foc mic, invartind din cand in cand cartofii cu o lingura de lemn, ca sa se coaca uniform. Adaugati apoi sare si putin rozmarin. Cam in 15 minute ar trebui sa fie gata.

    Pentru un gust deosebit, puneti in tigaie de la inceput si cativa catei de usturoi intregi, curatati de coaja.

    2
    Gata

    Spalati ficatelul de pui si inlaturati pielitele si vinisoarele. Puneti apoi ficatelul intr-o cratita si turnati apa aproape cat sa il acopere. Adaugati 1-2 linguri de ulei de masline si lasati-l la fiert la foc potrivit pana cand apa scade aproape in totalitate si ficatul incepe sa se prajeasca. Cu o lingura de lemn sau o spatula amestecati, astfel incat sa se prajeasca uniform. Cand este aproape gata adaugati cateva mirodenii (busuioc, oregano) si putina sare, dupa gust.

    3
    Gata

    Curatati ceapa, rosiile si castravetii, taiati-le marunt si puneti intr-un bol. Adaugati ulei de masline si zeama de la o lamaie (sau de la o jumatate de lamaie).


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    carnati
    anterior
    Carnati cu mamaliga si muraturi
    ciorba de loboda
    urmator
    Ciorba de loboda (by Mami)
    carnati
    anterior
    Carnati cu mamaliga si muraturi
    ciorba de loboda
    urmator
    Ciorba de loboda (by Mami)

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.