Background Image
  • Acasa
  • Meniuri
  • Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata
0 0
Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Friptura la cuptor
800 g Muschi de porc
200 ml Bere
2 linguri Ulei
2 linguri Mustar
Sare
Piper
Mirodenii
Cartofi la cuptor
4 buc mari Cartofi galbeni
4 buc mari Cartofi dulci
Sare
Ulei
Mirodenii
Salata asortata
Ceapa verde
Rosii
Castraveti
Ridichi
Castraveti
Sare
Ulei de masline
Otet balsamic

Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata

Bucataria:
    • 120 min
    • Persoane 4
    • Medie

    Ingrediente

    • Friptura la cuptor

    • Cartofi la cuptor

    • Salata asortata

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Friptura de porc la cuptor, cartofi wedges la cuptor si salata asortata pot constitui un meniu delicios pentru masa de pranz. Inarmati-va cu rabdare, deoarece este nevoie cam de 2 ore pentru ca totul sa fie gata.

    In loc de porc puteti folosi orice fel de carne. In aceasta reteta am folosit cartofi galbeni si cartofi dulci, dar puteti adapta. Salata este una asortata, de legume si verdeturi.

    Pofta buna!

    Alte idei de meniuri aici.

    Pasi

    1
    Gata

    Prepararea fripturii

    Incingeti cuptorul la 180 grade

    2
    Gata

    Taiati carnea de porc felii.

    3
    Gata

    Intr-un bol amestecati berea, mustarul, uleiul, sarea, piperul si mirodeniile. Dati carnea prin aceasta compozitie. Beti restul de bere :-)

    4
    Gata

    Puneti carnea intr-o tava, acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 90 minute.

    5
    Gata

    Prepararea cartofilor

    Curatati cartofii galbeni de coaja. Pe cei dulci ii lasati cu coaja, dar ii spalati foarte bine. Taiati cartofii in bucati potrivite

    6
    Gata

    Puneti cartofii intr-o oala cu apa si putina sare pe aragaz, la foc potrivit si lasati-i sa fiarba timp de 10 minute (dupa ce apa clocoteste).

    7
    Gata

    Scoateti cartofii si puneti-i intr-un bol. Puneti peste ei ulei de masline, sare, piper si mirodeni si amestecati-i.

    8
    Gata

    Asezati cartofii intr-o tava neaderenta si dati la cuptor, pe alt etaj fata de tava cu carne (de exemplu, puteti pune tava cu cartofi pe etajul 2 si cea cu carne pe 4)

    9
    Gata

    Prepararea salatei

    Spalati bine legumele si curatati-le.

    10
    Gata

    Taiati legumele in bucati potrivite si asezati-le intr-un bol de sticla. Puneti deasupra 1-2 linguri de ulei de masline si de otel balsamic. Sarati, dupa gust. Amestecati.

    11
    Gata

    Finalizare

    Dupa 90 de minute scoateti folia de la tava cu friptura. Daca este prea multa zeama puteti sa mai aruncati din ea, dar aveti grija sa mai ramana si in tava.

    12
    Gata

    Dati focul la 200 de grade la grill (coacere deasupra) si mai lasati 20 de minute. Cand au trecut 10 minute verificati daca friptura s-a rumenit frumos (fara sa se arda) deasupra si inversati tava cu friptura cu cea de cartofi, pentru ca si acestia sa se rumeneasca frumos.

    13
    Gata

    Cand este totul gata aranjati frumos pe farfurie si serviti.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    salata sfecla rosie cu hrean
    anterior
    Salata de sfecla rosie cu hrean
    salata sfecla rosie cu hrean
    anterior
    Salata de sfecla rosie cu hrean

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.