0 0
Gem de prune cu samburi de nuca

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

4 kg Prune
1-1,5 kg Zahar
1 Lamaie
500g Samburi de nuca

Gem de prune cu samburi de nuca

Bucataria:
  • 240 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Sunt convins ca to?i a?i mâncat a?a ceva. Unii de la bunici, al?ii de la p?rin?i sau din alte surse. Mie îmi facea bunica ?i era atât de buuun… Ba chiar m? certam cu sora mea pe sâmburii de nuc?.

Pasi

1
Gata

Se spal? prunele ?i se scot sâmburii. Pentru prune pute?i alege orice soi dori?i. Eu unul cump?r (deocamdat?, pâna se fac ?i la mine în gr?din?) din cele mai mari (cum ar fi Tuleu sau brum?rii). Se dau prin ma?ina de tocat ?i se pun la foc.

2
Gata

În mod normal se pun dou? kilograme de zah?r la 5 kg de prune. Dar ies prea dulci. A?a c? v? recomand s? vede?i mai întâi cât de dulci sunt prunele ?i apoi s? judeca?i cam cât zah?r s? pune?i. De obicei 1 Kg de zah?r la 3-4 kg de prune este suficient. Depinde de gust, pân? la urm?.

3
Gata

A?adar, pune?i prunele date prin ma?ina de tocat pe foc, ad?uga?i zah?rul ?i apoi zeama de l?maie. Se fierbe totul la foc mic cam 2 ore ?i jum?tate, amestecând din când în când, s? nu se prind? de oal?. Ad?uga?i apoi sâmburii de nuc? si mai l?sa?i la foc cam 30 de minute.

4
Gata

Timpii de fierbere sunt relativi. V? orienta?i mai mult dup? culoarea care o cap?t? compozi?ia ?i grosime. De obicei iese o culoare maro-ro?cat? (dac? e spre negru înseamn? c? a?i fiert prea mult).

5
Gata

Borcanele: le sp?la?i bine de tot ?i le steriliza?i cam 1 minut în cuptorul cu microunde sau în cuptorul de la aragaz, încins.

6
Gata

Umple?i borcanele cu gem, strânge?i bine capacele s? nu r?sufle. L?sa?i s? se r?ceasc? încet într-o l?di?? acoperit? cu o p?tura. Pune?i etichete ?i aranja?i frumos în c?mar?.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

cheesecake
anterior
Cheesecake (by Ingrid)
placinta dovleac
urmator
Placinta cu dovleac
cheesecake
anterior
Cheesecake (by Ingrid)
placinta dovleac
urmator
Placinta cu dovleac

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.