0 0
Gem de prune cu samburi de nuca

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

4 kg Prune
1-1,5 kg Zahar
1 Lamaie
500g Samburi de nuca

Gem de prune cu samburi de nuca

Bucataria:
  • 240 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Sunt convins ca toti ati mâncat asa ceva. Unii de la bunici, altii de la parinti sau din alte surse. Mie îmi facea bunica si era atât de buuun… Ba chiar ma certam cu sora mea pe sâmburii de nuca.

Pasi

1
Gata

Se spala prunele si se scot sâmburii. Pentru prune puteti alege orice soi doriti. Eu unul cumpar (deocamdata, pâna se fac si la mine în gradina) din cele mai mari (cum ar fi Tuleu sau brumarii). Se dau prin masina de tocat si se pun la foc.

2
Gata

În mod normal se pun doua kilograme de zahar la 5 kg de prune. Dar ies prea dulci. Asa ca va recomand sa vedeti mai întâi cât de dulci sunt prunele si apoi sa judecati cam cât zahar sa puneti. De obicei 1 Kg de zahar la 4 kg de prune este suficient. Depinde de gust, pâna la urma.

3
Gata

Asadar, puneti prunele date prin masina de tocat pe foc, adaugati zaharul si apoi zeama de lamaie. Se fierbe totul la foc mic cam 2 ore si jumatate, amestecând din când în când, sa nu se prinda de oala. Adaugati apoi sâmburii de nuca si mai lasati la foc cam 30 de minute.

4
Gata

Timpii de fierbere sunt relativi. Va orientati mai mult dupa culoarea care o capata compozitia si grosime. De obicei iese o culoare maro-roscata (daca e spre negru înseamna ca ati fiert prea mult).

5
Gata

Borcanele: le spalati bine de tot si le sterilizati cam 1 minut în cuptorul cu microunde sau în cuptorul de la aragaz, încins.

6
Gata

Umpleti borcanele cu gem, strângeti bine capacele sa nu rasufle. Lasati sa se raceasca încet într-o ladita acoperita cu o patura. Puneti etichete si aranjati frumos în camara.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

cheesecake
anterior
Cheesecake (by Ingrid)
placinta dovleac
urmator
Placinta cu dovleac
cheesecake
anterior
Cheesecake (by Ingrid)
placinta dovleac
urmator
Placinta cu dovleac

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.