0 0
Gem de prune cu samburi de nuca

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

4 kg Prune
1-1,5 kg Zahar
1 Lamaie
500g Samburi de nuca

Gem de prune cu samburi de nuca

Bucataria:
    • 240 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Sunt convins ca to?i a?i mâncat a?a ceva. Unii de la bunici, al?ii de la p?rin?i sau din alte surse. Mie îmi facea bunica ?i era atât de buuun… Ba chiar m? certam cu sora mea pe sâmburii de nuc?.

    Pasi

    1
    Gata

    Se spal? prunele ?i se scot sâmburii. Pentru prune pute?i alege orice soi dori?i. Eu unul cump?r (deocamdat?, pâna se fac ?i la mine în gr?din?) din cele mai mari (cum ar fi Tuleu sau brum?rii). Se dau prin ma?ina de tocat ?i se pun la foc.

    2
    Gata

    În mod normal se pun dou? kilograme de zah?r la 5 kg de prune. Dar ies prea dulci. A?a c? v? recomand s? vede?i mai întâi cât de dulci sunt prunele ?i apoi s? judeca?i cam cât zah?r s? pune?i. De obicei 1 Kg de zah?r la 3-4 kg de prune este suficient. Depinde de gust, pân? la urm?.

    3
    Gata

    A?adar, pune?i prunele date prin ma?ina de tocat pe foc, ad?uga?i zah?rul ?i apoi zeama de l?maie. Se fierbe totul la foc mic cam 2 ore ?i jum?tate, amestecând din când în când, s? nu se prind? de oal?. Ad?uga?i apoi sâmburii de nuc? si mai l?sa?i la foc cam 30 de minute.

    4
    Gata

    Timpii de fierbere sunt relativi. V? orienta?i mai mult dup? culoarea care o cap?t? compozi?ia ?i grosime. De obicei iese o culoare maro-ro?cat? (dac? e spre negru înseamn? c? a?i fiert prea mult).

    5
    Gata

    Borcanele: le sp?la?i bine de tot ?i le steriliza?i cam 1 minut în cuptorul cu microunde sau în cuptorul de la aragaz, încins.

    6
    Gata

    Umple?i borcanele cu gem, strânge?i bine capacele s? nu r?sufle. L?sa?i s? se r?ceasc? încet într-o l?di?? acoperit? cu o p?tura. Pune?i etichete ?i aranja?i frumos în c?mar?.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    cheesecake
    anterior
    Cheesecake (by Ingrid)
    placinta dovleac
    urmator
    Placinta cu dovleac
    cheesecake
    anterior
    Cheesecake (by Ingrid)
    placinta dovleac
    urmator
    Placinta cu dovleac

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.