Ingrediente
- 4 kg
- 1-1,5 kg
- 1
- 500g
Instructiuni si detalii
Sunt convins ca to?i a?i mâncat a?a ceva. Unii de la bunici, al?ii de la p?rin?i sau din alte surse. Mie îmi facea bunica ?i era atât de buuun… Ba chiar m? certam cu sora mea pe sâmburii de nuc?.
Pasi
1 Gata | |
2 Gata | În mod normal se pun dou? kilograme de zah?r la 5 kg de prune. Dar ies prea dulci. A?a c? v? recomand s? vede?i mai întâi cât de dulci sunt prunele ?i apoi s? judeca?i cam cât zah?r s? pune?i. De obicei 1 Kg de zah?r la 3-4 kg de prune este suficient. Depinde de gust, pân? la urm?. |
3 Gata | |
4 Gata | Timpii de fierbere sunt relativi. V? orienta?i mai mult dup? culoarea care o cap?t? compozi?ia ?i grosime. De obicei iese o culoare maro-ro?cat? (dac? e spre negru înseamn? c? a?i fiert prea mult). |
5 Gata | Borcanele: le sp?la?i bine de tot ?i le steriliza?i cam 1 minut în cuptorul cu microunde sau în cuptorul de la aragaz, încins. |
6 Gata | Umple?i borcanele cu gem, strânge?i bine capacele s? nu r?sufle. L?sa?i s? se r?ceasc? încet într-o l?di?? acoperit? cu o p?tura. Pune?i etichete ?i aranja?i frumos în c?mar?. |