0 0
Ghiveci de legume

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
500g Cartofi
2 Morcovi
3 Ceapa
1 Telina
4 Rosii
2 Ardei
1 Varza
100g Fasole verde
2 Vinete
2 Dovlecei
Sare
Piper
Ulei
Mirodenii

Ghiveci de legume

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 6
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Poate vi s-a pus si voua intrebarea “Ce-ai facut (la scoala, la munca, intr-o anumita situatie…)?” … Am facut “un ghiveci”  (sau “o varza”, dupa caz).

    Cu alte cuvinte ati facut treaba amestecata. Cam asta este si preparatul “Ghiveci de legume”: o amestecatura de legume, foarte gustoasa si numai buna pentru zilele de toamna-iarna si in perioadele de post.

    Pe româneste, îi spunem Ghiveci de legume. Pe frantuzeste i se zice Ratatouille. Francezii sunt insa putin mai zgarciti cand vine vorba de ce legume adauga in acest preparat. Noua, romanilor, ne place sa punem aproape toate soiurile de legume pe care le gasim in gradina.

    Se incadreaza la categoria de mancaruri si tocanite. Pentru alte retete din aceeasi categorie accesati linkul de aici.

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala si se curata toate legumele. Ceapa se toaca marunt, celelalte se taie bucati potrivite, la 1cm fiecare

    2
    Gata

    Se caleste ceapa in ulei in oala pentru ghiveci. Se adauga apoi treptat legumele, in ordinea consistentei, cele mai tari la inceput, cele mai moi la sfarsit: morcovi, telina, ardei, fasole, cartofi, dovlecei, vinete, varza, rosii.

    3
    Gata

    Se pune apa cam 1 cm sub nivelul legumelor. Se adauga sare si mirodenii si se lasa la fiert, acoperind oala cu un capac, la foc mic pana cand s-au fiert toate legumele si s-a facut o mancare mai scazuta.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    conopida pane
    anterior
    Conopida pane
    musaca de cartofi si vinete
    urmator
    Musaca de cartofi si vinete
    conopida pane
    anterior
    Conopida pane
    musaca de cartofi si vinete
    urmator
    Musaca de cartofi si vinete

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.