Ingrediente
- 500g Cartofi
- 2 Morcovi
- 3 Ceapa
- 1 Telina
- 4 Rosii
- 2 Ardei
- 1 Varza
- 100g Fasole verde
- 2 Vinete
- 2 Dovlecei
- Sare
- Piper
- Ulei
- Mirodenii
Instructiuni si detalii
Poate vi s-a pus si voua intrebarea “Ce-ai facut (la scoala, la munca, intr-o anumita situatie…)?” … Am facut “un ghiveci” (sau “o varza”, dupa caz).
Cu alte cuvinte ati facut treaba amestecata. Cam asta este si preparatul “Ghiveci de legume”: o amestecatura de legume, foarte gustoasa si numai buna pentru zilele de toamna-iarna si in perioadele de post.
Pe româneste, îi spunem Ghiveci de legume. Pe frantuzeste i se zice Ratatouille. Francezii sunt insa putin mai zgarciti cand vine vorba de ce legume adauga in acest preparat. Noua, romanilor, ne place sa punem aproape toate soiurile de legume pe care le gasim in gradina.
Se incadreaza la categoria de mancaruri si tocanite. Pentru alte retete din aceeasi categorie accesati linkul de aici.
Pasi
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Se pune apa cam 1 cm sub nivelul legumelor. Se adauga sare si mirodenii si se lasa la fiert, acoperind oala cu un capac, la foc mic pana cand s-au fiert toate legumele si s-a facut o mancare mai scazuta. |