0 0
Gogosari in otet

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

5 kilograme Gogosari
2 litri Otet
Apa
Zahar
Sare
Piper
Boabe mustar
Foi de de dafin

Gogosari in otet

Bucataria:
    • 50 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Reteta aceasta o am de la verisoara mea, Lili. Ca orice reteta de conserve este foarte usor de facut, dar tehnica face totul 🙂

    Fata de varianta clasica in care se combina otetul cu apa, sarea zaharul si toate celelalte de la inceput si apoi se fierb putin, in varianta aceasta se pun una peste alta in borcan dupa care se fierb borcanele in bain-marie.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine gogosarii si curatati-i de seminte. Taiati-i apoi in sferturi sau bucati mai mici (dupa plac).

    2
    Gata

    Spalati borcanele bine de tot si lasati-le sa se scurga.

    3
    Gata

    Borcanele de 800 au un un fel de ornament/banda sus si jos. Puneti otet in borcan pana la nivelul ornamentului. Adaugati 1 lingura de sare rasa si 2 linguri de zahar rase. Puneti boabe de piper si mustar.

    4
    Gata

    Adaugati bucatile de gogosari si asezati-le frumos. Nu e nevoie sa le presati prea tare.

    5
    Gata

    Cand borcanul este plin cu ardei mai puneti cateva boabe de piper si de mustar si o frunza de dafin. Turnati apa rece pana cand se umple borcanul.

    6
    Gata

    Dati drumul la cuptor la 180 grade (potrivit). In tava de tabla asezati borcanele si apoi cu un ibric turnati apa in tava pana aproape de nivelul de sus al tavii. Lasati la cuptor 30 de minute (practic procedeul inlocuieste bain-marie-ul).

    7
    Gata

    Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca cateva ore. Verificati daca capacele "s-au tras". Cele care nu sunt "trase" (vidate) se scot, se schimba capacul si se pun iar la bain-marie.

    8
    Gata

    Etichetati borcanele si puneti-le frumos in camara.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, medie: 4,50 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    castraveti in otet
    anterior
    Castraveti in otet
    ardei iuti in otet
    urmator
    Ardei iuti in otet
    castraveti in otet
    anterior
    Castraveti in otet
    ardei iuti in otet
    urmator
    Ardei iuti in otet

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.