Background Image
0 0
Guacamole – reteta adaptata

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
2 buc Avocado
300g Rosii
1 legatura Ceapa verde
1 Ardei gras
1 Ardei iute
100g Porumb
Zeama de lamaie
Ulei masline
Sare
Piper
1/2 legatura Patrunjel sau marar

Guacamole – reteta adaptata

Bucataria:
    • 30 min
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Guacamole este un sos originar din Mexic, pe baza de avocado, preparat – initial – de catre azteci inaintea secolului 16. Numele provine din limba Nahuati insemnand, ahuacamolli, practic sos de avocado. Preparatul a devenit foarte popular datorita faptului ca avocado are o ridicata valoare nutritionala. Pe langa acestea, aztecii considerau avocado ca fiind un afrodisiac, fapt ce a contribuit si mai mult la cresterea popularitatii.

    Reteta initiala continea doar avocado, apa si cateva mirodenii, dar de-alungul timpului, odata cu introducerea pe continentul American a altor legume si mirodenii, au fost adaugate mai multe ingrediente precum ceapa verde, usturoi, rosii, ardei, porumb, ardei iute, lamaie.

    sursa

    Guacamole este un sos care merge foarte bine cu orice preparat mexican  precum buritto, quesadilla, chili, nachos, fajita sau chiar simplu, cu tortilla.

    Toate aceste retete le puteti gasi la categoria mexicana.

    Reteta de azi de guacamole a iesit mai mult spre salata deoarece ingredientele au fost taiate destul de mare, dar nu inseamna ca nu a fost gustoasa.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala bine toate legumele si verdeturile.

    2
    Gata

    Taiati ardeiul iute in lungime si cu cutitul scoateti nervurile si semintele si aruncati-le.

    3
    Gata

    Scoateti cotorul de la ardeiul gras si apoi tocati ardeiul marunt. Procedati la fel cu rosiile.

    4
    Gata

    Tocati ceapa verde rondele mici.

    5
    Gata

    Taiati avocado in doua, plimband cutitul de jur in prejur. Rotiti cele 2 semisfere si desfaceti. Inlaturati samburele. Cu o lingura scoateti miezul din fiecare emisfera si tocati-l apoi marunt cu un cutit sau striviti-l cu o furculita.

    6
    Gata

    Puneti toate ingredientele intr-un bol incapator si amestecati-le. Adaugati porumbul, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper si uleiul de masline. Tocati verdeata si presarati-o deasupra.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    Salata verde
    anterior
    Salata verde cu laptuca si castraveti
    carne fajita 7
    urmator
    Fajita de pui
    Salata verde
    anterior
    Salata verde cu laptuca si castraveti
    carne fajita 7
    urmator
    Fajita de pui

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.