0 0
Gujoane de peste

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
Peste
3 Oua
Faina
Lapte
Sare
Piper
Ulei

Gujoane de peste

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Gujoanele de peste sunt de fapt un fel de snitele. Se prepara ca snitelele de pui sau ca puiul Shanghai doar ca se foloseste carne de… exact! Peste.

    Pentru peste puteti folosi o specie cu carnea alba si tare: biban de mare, dorada, salau, cod etc.

    Pasi

    1
    Gata

    Filetare peste

    Pentru filetare (daca nu am cumparat deja fileuri) eu procedez in felul urmator:
    Separ capul si coada de la peste. Il tai apoi pe mijloc, indepartand coloana. Scot oasele de la burta si apoi, cu cutitul, indepartez pielea. Tai apoi fileurile in bucati mai mici.

    2
    Gata

    Puneti bucatile de peste intr-un castron si presarati sare si boia (sau alte mirodenii) deasupra.

    3
    Gata

    Faceti o compozitie mai groasa din oua, faina, lapte si sare. Trebuie sa aibe o consistenta de iaurt gras, pentru a se lipi de carnea de peste si a nu cadea, atunci cand puneti in tigaie.

    4
    Gata

    Dati carnea de peste prin faina (nu este obligatoriu) si apoi prin compozitia de ou, lapte si faina.

    5
    Gata

    Incingeti ulei mai mult intr-o tigaie adanca (wok) sau folositi o friteuza. Adaugati pe rand carnea data prin compozitie si rumeniti pe ambele parti.

    6
    Gata

    Serviti cu o garnitura de cartofi, legume sotate sau orez.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    salata greceasca
    anterior
    Salata greceasca
    tocanita de galbiori
    urmator
    Tocanita de galbiori
    salata greceasca
    anterior
    Salata greceasca
    tocanita de galbiori
    urmator
    Tocanita de galbiori

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.