0 0
Gulas de vita

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

700g Carne de vita cubulete
2 Cepe
3-4 Catei de usturoi
2 Morcovi
1 Pastarnac
2 Rosii
2 Ardei gras sau capia
1 Ardei iute
4-5 Cartofi
1 lingurita Boia ardei dulce
1 lingurita Boia ardei iute
1 lingurita Chimen
Sare
Piper
Untura sau ulei

Gulas de vita

Bucataria:
    • 120 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Reteta de gulas am luat-o de pe un site unguresc si am tradus-o apoi cu Google Translate.

    Pasi

    1
    Gata

    Pregatire legume

    Se spala legumele. Cartofii, morcovii, pastarnacul se curata de coaja si se taie cuburi: cartofii mai mari, pastarnacul si morcovii mai mici Ardeii se curata de seminte si se taie si ei tot cubulete. La fel si rosiile. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul

    2
    Gata

    Intr-o oala (de preferat de fonta) incingeti uleiul si untura si caliti ceapa pana devine aurie. Adaugati apoi carnea de vita si lasati la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda. Dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugati boiaua. Puneti usturoiul taiat felii sau dat pe razatoare, chimen, sare, piper, frunza de dafin si adaugati apa fiarta pana ce toate ingredientele sunt acoperite. Lasati la foc mic.

    3
    Gata

    Cand carnea este facuta pe jumatate (cam dupa 1 ora) adaugati morcovii, pastarnacul, frunzele de telina si cartofii. Mai puneti apa daca mai este necesar. Lasati sa fiarba la foc mic.

    4
    Gata

    Cand totul este aproape gata adaugati rosiile si ardeiul. Ar fi bine ca înainte sa verificati daca ardeiul verde este iute. Daca da, nu mai folosti pe cel mic. Daca nu, ardeiul iute îl taiati marunt (înlaturati mai întai nervurile si semintele). Lasati sa fiarba înca cateva minute. Daca vreti ca continutul sa devina mai gros, dati la o parte capacul de la oala cat mai fierbe.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    nachos
    anterior
    Nachos
    miel cuptor
    urmator
    Miel la cuptor
    nachos
    anterior
    Nachos
    miel cuptor
    urmator
    Miel la cuptor

    One Comment Ascunde comentarii

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.