Ingrediente
- 400g Carne de vita tocata
- 1 Ceapa rosie
- 1 Ou
- 1 lingura Mustar
- 2-3 linguri Parmezan
- 1 Castravete murat
- 4 Chifle
- 2-3 linguri Pesmet
- 4 Foi salata
- Ulei
- Sare
- Piper
Instructiuni si detalii
Faceti o chiftea plata, puneti-o intre doua felii de paine si adaugati niste legume si niste sosuri. Pare simplu, nu? Sunt sute de retete de burgeri in lume, sute de variante care mai de care mai mult sau mai putin delicioase, cu carne, orez, soia, legume. Locul de origine este inca disputat de Germania (suna cunoscut Hamburg???) si SUA, desi adevaratul si cel mai mare succes l-a cunoscut pe teritoriul american.
Pasi
1 Gata | Amestecati intr-un bol suficient de mare carnea tocata, oul, parmezanul, pesmetul, mustarul, sarea, piperul. Faceti 4 chiftele potrivite ca marime si aplatizati-le cu mana, pana au o grosime de pana la 1 cm. |
2 Gata | Incingeti un grill sau o tigaie, dati cu putin ulei si prajiti chiftelele pe ambele parti. |
3 Gata | Taiati chiflele pe jumatate si puneti intre felii salata, chifteaua, castravetii murati si rondelele de ceapa. Adaugati mustar si ketch-up dupa gust. Serviti cu cartofi prajiti si salata asortata. Puteti improviza si adauga si ciuperci facute si ele pe grill, rosii, cascaval daca doriti sa fie mai consistent. |