Ingrediente
- 400g
- 4 linguri
- 2-3
Instructiuni si detalii
Ce imi place mie la mancarea din Asia Mica este faptul ca e foarte “usoara”: usoara de facut, usoara la digerat. Pe langa aceasta, este bazata pe foarte multe fructe si legume. Hummus se face din naut care este o leguma din familia fasolei si lintei.
Pasi
1 Gata | Nautul poate fi la conserva, deja prefiert sau uscat. Daca e la conserva ati scapat de multa bataie de cap. Daca luati naut uscat, trebuie sa il puneti de cu seara la inmuiat intr-un vas mare cu apa. Peste noapte volumul se va dubla. A doua zi puneti o ala cu apa la fiert, adaugati nautul si sare si fierbeti 1-2 ore buna pana cand nautul se inmoaie. |
2 Gata | Puneti nautul intr-un blender sau robot de bucatarie, adaugati tahini (adica pasta de susan), ulei de masline, sare, coriandru si si maruntiti pana cand se obtine o pasta mai consistenta, dar nu foarte groasa. |
3 Gata | Puneti intr-un bol adanc, presarati boia si patrunjel deasupra, eventul cateva boabe de naut. Serviti cu paine de casa sua lipie. |