Background Image
0 0
Jumari de porc

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

2 kg Slanina cruda
250g Apa

Jumari de porc

Bucataria:
    • 90 min
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Jumari de porc – un alt preparat facut in perioada Craciunului (sau oricand se taie porcul).

    Slanina de porc se topeste bine in propria untura pentru a da apoi, pofticiosilor, niste gusoase si crocante (dar si gretoase, daca sunt prea multe) jumari de porc care merg foarte bine langa o mamaliguta si o muratura, dar mai ales langa o tuica fiarta.

    Se foloseste slanina proaspata de porc, insa cea mai buna este cea data cu putina sare si apoi afumata.

    Pasi

    1
    Gata

    Pentru slanina alegeti o bucata care are si sorici si ceva resturi de muschi pe ea. Daca nu va place soriciul il puteti inlatura cu cutitul. Insa, atunci cand este rumenit si crocant este delicios.

    2
    Gata

    Se taie slanina in bucati de 2-3 cm fiecare.

    3
    Gata

    Intr-un tuci sau o oala cu fund mai gros puneti apa si adaugati bucatile de slanina. Se foloseste apa pentru ca bucatile de slanina sa nu inceapa sa se prajeasca, ci sa se topeasca frumos si sa nu se prinda de oala. Oricum, in momentul in care jumarile sunt gata apa va fi complet evaporata.

    4
    Gata

    Focul la aragaz (sau pirostrii, daca il faceti cu lemne) trebuie sa fie mic. Amestecati din cand in cand, astfel ca jumarile sa nu se prinda de vasul in care se topesc. De obicei tot procesul dureaza cam o ora - o ora si jumatate, in functie de intensitatea focului.

    5
    Gata

    Cand sunt prajite dupa consistenta si gustul fiecaruia se scot din untura si se pun intr-un vas in care sta un prosop de hartie de bucatarie, care sa absoarba surplusul de untura.

    6
    Gata

    Se lasa sa se raceasca si apoi se rontaie cu placere!

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    dovlecei umpluti la cuptor
    anterior
    Dovlecei umpluti, la cuptor
    spaghete cu fructe de mare
    urmator
    Spaghete cu fructe de mare
    dovlecei umpluti la cuptor
    anterior
    Dovlecei umpluti, la cuptor
    spaghete cu fructe de mare
    urmator
    Spaghete cu fructe de mare

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.