Ingrediente
- 1 kg Carne de vita tocata
- 500 g Ciuperci sau dovlecei
- 3-4 Morcovi
- 3-4 Cepe
- 12-15 Foi lasagna
- 600 ml Suc de rosii
- 200 g Parmezan ras
- Ulei masline
- Sare
- Busuioc
Sos Bechamel
- 1 l Lapte
- 100 g Unt
- 1 lingura Faina
Instructiuni si detalii
O mancare italiana delicioasa, pe care o fac destul de des pentru ca este preferata familiei.
Pasi
1 Gata | Incingeti cuptorul la 180 grade. |
2 Gata | Sosul BechamelSe topeste untul si adauga sarea. Se adauga faina si apoi, treptat, laptele. Se amesteca incontinuu pana la obtinerea unei compozitii cremoase. |
3 Gata | LasagnaSe spala si se toaca ciupercile/dovleceii, morcovii si ceapa la robot sau de mana. |
4 Gata | Se toarna 4-5 linguri ulei de masline intr-o oala incapatoare si apoi sa pun ingredientele tocate, la foc potrivit, pe rand: mai intai ceapa, apoi carnea si celelalte legume. Se prepara timp de 20-30 min, amestecand din cand in cand sa nu se prinda si sa se prajeasca omogen. |
5 Gata | Se adauga sucul de rosii, se mai lasa la preparat 10 minute. |
6 Gata | Intr-o tava asezati un strat de carne si legume, apoi un rand de foi de lasagna asezate uniform peste carne, pe toata suprafata tavii, apoi sos Bechamel. Apoi iar carne, foile de lasagna si sosul si inca cate un rand din fiecare. Deasupra se pune un strat de cascaval sau parmezan ras. |
7 Gata | Se da la cuptor la foc potrivit pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. |