0 0
Lasagna cu carne de vita

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1 kg Carne de vita tocata
500 g Ciuperci sau dovlecei
3-4 Morcovi
3-4 Cepe
12-15 Foi lasagna
300 ml Suc de rosii
200 g Parmezan ras
Ulei masline
Sare
Busuioc
Sos Bechamel
3-400 ml Lapte
100 g Unt
1 lingura Faina

Lasagna cu carne de vita

Bucataria:
    • 120 minute
    • Persoane 8
    • Medie

    Ingrediente

    • Sos Bechamel

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    O mancare italiana delicioasa, pe care o fac destul de des pentru ca este preferata familiei.

    Pasi

    1
    Gata

    Sosul Bechamel

    Se topeste untul si adauga sarea. Se adauga faina si apoi, treptat, laptele. Se amesteca incontinuu pana la obtinerea unei compozitii cremoase.

    2
    Gata

    Lasagna

    Se spala si se toaca ciupercile/dovleceii, morcovii si ceapa la robot sau de mana.

    3
    Gata

    Se toarna 4-5 linguri ulei de masline intr-o cratita incapatoare si apoi sa pun ingredientele tocate, la foc potrivit, pe rand: mai intai ceapa, apoi carnea si celelalte legume. Se prepara timp de 20 min, amestecand din cand in cand sa nu se prinda si sa se prajeasca omogen.

    4
    Gata

    Se adauga sucul de rosii, se mai lasa la preparat 10 minute.

    5
    Gata

    Verificati inainte ce scrie pe cutia de lasagna, daca pastele necesita sau nu prefierbere. Daca nu necesita, sariti acest pas. Altfel se fierbe apa intr-o alta cratita mare si se pun la fiert foile de lasagna, de preferat cate 2-3, sa nu se rupa, in functie de cat de incapator e vasul.

    6
    Gata

    Compozitia se pune apoi intr-o tava, in trei straturi, in urmatoarea succesiune: sos Bechamel, compozitia de carne si legume, apoi un rand de foi de lasagna. La sfarsit se mai adauga restul de sos Bechamel si se rade un strat de cascaval sau parmezan.

    7
    Gata

    Se da la cuptor la foc potrivit pentru 20-30 de minute.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    curcan legume cuptor
    anterior
    Curcan cu legume la cuptor
    peste cuptor orez basmati
    urmator
    Peste la cuptor si orez basmati cu legume
    curcan legume cuptor
    anterior
    Curcan cu legume la cuptor
    peste cuptor orez basmati
    urmator
    Peste la cuptor si orez basmati cu legume

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.