0 0
Lasagna vegetala

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
6 legaturi Loboda
4 buc Morcovi
1 legatura Ceapa verde
2 buc Ceapa uscata
1 buc Ardei
Sos bechamel
Foi lasagna
100ml Sos rosii
Ulei
Sare
Piper

Lasagna vegetala

Bucataria:
    • 90 minute
    • Persoane 8
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Lasagna vegetala este o alternativa destul de buna la cea cu carne. Poate nu are acelasi gust insa este la fel de gustoasa :).

    Se poate face cu orice fel de vegetale cum ar fi spanacul si loboda care se pot combina cu ciupercile, morcovii, ardeii si vinetele.

    Reteta aceasta am facut-o intr-o zi in care aveam multa loboda in frigider si nu mai aveam chef de clasica ciorba de loboda. Asa ca, in loc de spanac am folosit loboda. Si a iesit buna.

    Pasi

    1
    Gata

    Curatati si spalati bine legumele si verdeturile.

    2
    Gata

    Tocati ceapa marunt si puneti-o intr-o oala pe foc, in care ati pus putin ulei. Caliti pana cand se inmoaie ceapa.

    3
    Gata

    Curatati morcovii si tocati-i marunt. Adaugati-i in oala, langa ceapa. Procedati la fel si cu ardeiul.

    4
    Gata

    Puneti pe foc o alta oala, cu apa si sare. Cand clocoteste adaugati foile de loboda, spalate bine inainte.

    5
    Gata

    Lasati foile de loboda sa fiarba 5 minute dupa care scoteti-le si lasati-le pe un tocator sa se raceasca putin. Tocati-le apoi marunt si adaugati-le in oala cu ceapa, morcovii si ardeii.

    6
    Gata

    Caliti timp de 5-10 minute, adaugand eventual putina apa, daca e nevoie. Puneti apoi sosul de rosii si sare si piper, dupa gust. Cand este gata (cam dupa 15-20 minute) dati deoparte.

    7
    Gata

    Faceti un sos bechamel. Se topeste untul si adauga sarea. Se adauga faina si apoi, treptat, laptele. Se amesteca incontinuu pana la obtinerea unei compozitii cremoase.

    8
    Gata

    Incingeti cuptorul la 200 de grade.

    9
    Gata

    Intr-o tava incapatoare puneti putin sos bechamel si intindeti-l uniform. Puneti apoi 1-2 polonice de compozitie de legume si intindeti-o si pe aceasta uniform. Adaugati apoi deasupra foi de lasagna, acoperind "ca o patura" compozitia. Repetati pasii (bechamel, legume, lasagna) pana cand terminati toata compozitia. La final radeti cascaval sau parmezan deasupra si dati la cuptor.

    10
    Gata

    Dupa 30-40 de minute verificati daca este coapta. Daca nu, mai lasati pana se face bine.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    prajitura cu visine
    anterior
    Prajitura cu visine
    friganele
    urmator
    Friganele
    prajitura cu visine
    anterior
    Prajitura cu visine
    friganele
    urmator
    Friganele

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.