Ingrediente
- 6 legaturi Loboda
- 4 buc Morcovi
- 1 legatura Ceapa verde
- 2 buc Ceapa uscata
- 1 buc Ardei
- Sos bechamel
- Foi lasagna
- 100ml Sos rosii
- Ulei
- Sare
- Piper
Instructiuni si detalii
Lasagna vegetala este o alternativa destul de buna la cea cu carne. Poate nu are acelasi gust insa este la fel de gustoasa :).
Se poate face cu orice fel de vegetale cum ar fi spanacul si loboda care se pot combina cu ciupercile, morcovii, ardeii si vinetele.
Reteta aceasta am facut-o intr-o zi in care aveam multa loboda in frigider si nu mai aveam chef de clasica ciorba de loboda. Asa ca, in loc de spanac am folosit loboda. Si a iesit buna.
Pasi
1 Gata | Curatati si spalati bine legumele si verdeturile. |
2 Gata | Tocati ceapa marunt si puneti-o intr-o oala pe foc, in care ati pus putin ulei. Caliti pana cand se inmoaie ceapa. |
3 Gata | Curatati morcovii si tocati-i marunt. Adaugati-i in oala, langa ceapa. Procedati la fel si cu ardeiul. |
4 Gata | Puneti pe foc o alta oala, cu apa si sare. Cand clocoteste adaugati foile de loboda, spalate bine inainte. |
5 Gata | Lasati foile de loboda sa fiarba 5 minute dupa care scoteti-le si lasati-le pe un tocator sa se raceasca putin. Tocati-le apoi marunt si adaugati-le in oala cu ceapa, morcovii si ardeii. |
6 Gata | Caliti timp de 5-10 minute, adaugand eventual putina apa, daca e nevoie. Puneti apoi sosul de rosii si sare si piper, dupa gust. Cand este gata (cam dupa 15-20 minute) dati deoparte. |
7 Gata | Faceti un sos bechamel. Se topeste untul si adauga sarea. Se adauga faina si apoi, treptat, laptele. Se amesteca incontinuu pana la obtinerea unei compozitii cremoase. |
8 Gata | Incingeti cuptorul la 200 de grade. |
9 Gata | Intr-o tava incapatoare puneti putin sos bechamel si intindeti-l uniform. Puneti apoi 1-2 polonice de compozitie de legume si intindeti-o si pe aceasta uniform. Adaugati apoi deasupra foi de lasagna, acoperind "ca o patura" compozitia. Repetati pasii (bechamel, legume, lasagna) pana cand terminati toata compozitia. La final radeti cascaval sau parmezan deasupra si dati la cuptor. |
10 Gata | Dupa 30-40 de minute verificati daca este coapta. Daca nu, mai lasati pana se face bine. |