0 0
Legume gratinate

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
Conopida
Broccoli
Cartofi
Morcovi
3 Oua
300g Branza dulce
150mg Smantana
Cascaval ras
Ulei
Sare
Piper

Legume gratinate

Bucataria:
    • 40 minute
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Legumele gratinate reprezinta un preparat care poate fi servit atat ca si garnitura la carne si peste, dar si individual. Pot fi folosite aproape orice legume, insa de obicei pun broccoli, conopida, cartofi si morcovi, legume care odata fierte au o textura care se combina bine cu oul si branza.

    Pasi

    1
    Gata

    Cartofii se curata de coaja, la fel si morcovii si se spala. Se taie cubulete si se pun intr-un vas cu apa si sare, la fiert, pana se inmoaie.

    2
    Gata

    Se spala brocolli si conopida si se rup in bucatele potrivite. Fierbeti apa cu sare intr-o vas si puneti apoi brocolli si conopida in apa clocotita timp de 5 minute.

    3
    Gata

    Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Bateti bine galbenusurile si amestecati-le cu sare si cu branza dulce si smantana.

    4
    Gata

    Scugeti legumele de apa si puneti-le peste oua, branza si smantana. Amestecati incet cu o lingura, avand grija sa nu sfaramati legumele prea tare.

    5
    Gata

    Cu un mixer frecati albusurile pana se obtine o spuma. Puneti apoi albusurile peste celelalte ingrediente amestecand din nou incet pentru ca spuma sa isi pastreze cat de cat textura.

    6
    Gata

    Ungeti o tava sau un vas de ceramica sau sticla cu unt. Puneti ingredientele in vas si dati la cuptor la 180 grade timp de 20 de minute. Scoateti vasul, puneti deasupra cascavalul ras si dati apoi la cuptor timp de 5 minute, sa se rumeneasca.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    bruschetta
    anterior
    Bruschetta cu prosciutto si rosii
    gomboti
    urmator
    Gomboti cu prune
    bruschetta
    anterior
    Bruschetta cu prosciutto si rosii
    gomboti
    urmator
    Gomboti cu prune

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.