• Acasa
  • Meniuri
  • Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza
0 0
Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Pestele
3 bucati Macrou
1 jumatate Lamaie
1 jumatate Ceapa
6 Rosii cherry
Ulei
Sare
Piper
Legumele verzi
150g Broccoli
150g Fasole verde
150g Mazare
3 fire Ceapa verde
1 buc Ardei gras verde
Sare
2 linguri Ulei de masline
Orezul
1 cana si jumatate Orez salbatic
2 cani si jumatate Apa
Sare
50g Unt
Salata de varza
1 jumatate Varza proaspata
2 linguri Ulei de struguri
Sare
Mirodenii provence

Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza

Bucataria:
  • 80 min
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

  • Pestele

  • Legumele verzi

  • Orezul

  • Salata de varza

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Este un meniu de pranz foarte usor de facut si foarte usor de digerat. Daca va pregatiti toate ingredientele din timp, in maxim o ora ar trebui sa fie toate preparatele gata pentru a fi servite. Incepeti cu macrou la cuptor si cat se face acesta continuati cu celelalte preparate.

Puteti folosi macrou proaspat sau care a fost decongelat si curatat.

Pentru legumele verzi puteti folosi broccoli, fasole verde, mazare, ceapa verde, ardei verde etc. De asemenea, acestea pot fi proaspete sau congelate.

Orezul poate fi orez salbatic, basmati, jasmine. Nu folositi orez pentru sarmale sau umpluturi.

Varza este proaspata.

Ordinea de preparare este: pestele, orezul, legumele verzi si la final salata de varza.

 

Pasi

1
Gata

Prepararea pestelui

Incalziti cuptorul la 190 grade.

2
Gata

Spalati bine pestele. Taiati coada si capul si inlaturati intestinele. Curatati pielita neagra din interior si orice rest de sange.

3
Gata

Ungeti tava cu 2-3 linguri de ulei si presarati sare.

4
Gata

Taiati lamaia si ceapa feliutele si rosiile in lungime, pe jumatate.

5
Gata

Umpleti fiecare peste cu ceapa, lamaie, rosii si presarati sare.

6
Gata

Dati la cuptor 40 de minute. Cand au trecut 30 de minute rasuciti pestii pe cealalta parte. Scoateti cand sunt putin rumeniti.

7
Gata
20 minute

Prepararea orezului

Orezul se prepara la fel ca in reteta de aici., dar, pe scurt, pasii sunt urmatorii:

8
Gata

La 1 cana si jumatate de orez salbatic puneti aproape doua cani si jumatate de apa, putina sare si 50 grame de unt, la fiert, in aceeasi oala.

9
Gata

Cand apa clocoteste, dati focul la aragaz la minim, puneti un capac peste oala si mai fierbeti 12-15 minute (verificati cu timpul de fierbere de pe punga de orez).

10
Gata

Opriti focul, lasati oala cu capac. Inainte de a servi, luati capacul de pe oala si cu o furculita amestecati orezul. Transferati intr-un bol.

11
Gata
15 minute

Prepararea legumelor verzi

Puneti o oala incapatoare cu apa si sare.

12
Gata

Taiati broccoli buchetele potrivite, ardeiul in bucati de 1-2 cm, fasolea la fel, ceapa verde in bucati de dimensiunea boabelor de mazare.

13
Gata

Cand apa clocoteste puneti legumele verzi in apa si opriti aragazul. Lasati in apa clocotita timp de 5 minute.

14
Gata

Puneti putin ulei de masline intr-un wok (tigaie adanca) si cand se incinge adaugati legumele scurse de apa. Cu o lingura de lemn amestecati in ele timp de 2-3 minute dupa care opriti focul si dati tigaia la o parte.

15
Gata
10 minute

Salata de varza

Eliminati frunzele de varza de deasupra, astfel incat varza sa ramana curata, fara frunze bolnave sau lovite.

16
Gata

Taiati varza in doua, apoi fiecare jumatate in sfert si fiecare sfert inca in jumatati.

17
Gata

Cu multa atentie taiati sferturile de varza in feliute subtiri.

18
Gata

Puneti varza tocata intr-un bol incapator. Adaugati ulei de struguri, sare si mirodenii. Amestecati totul.

19
Gata

Pofta buna!

Aranjati toate produsele pe masa, puneti farfurii si tacamuri si invitati-va prietenii si familia la festin!

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

placinta cu mere
anterior
Placinta cu mere
supa crema de telina si pastarnac
urmator
Supa crema de telina si pastarnac
placinta cu mere
anterior
Placinta cu mere
supa crema de telina si pastarnac
urmator
Supa crema de telina si pastarnac

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.