Background Image
  • Acasa
  • Meniuri
  • Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza
0 0
Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Pestele
3 bucati Macrou
1 jumatate Lamaie
1 jumatate Ceapa
6 Rosii cherry
Ulei
Sare
Piper
Legumele verzi
150g Broccoli
150g Fasole verde
150g Mazare
3 fire Ceapa verde
1 buc Ardei gras verde
Sare
2 linguri Ulei de masline
Orezul
1 cana si jumatate Orez salbatic
2 cani si jumatate Apa
Sare
50g Unt
Salata de varza
1 jumatate Varza proaspata
2 linguri Ulei de struguri
Sare
Mirodenii provence

Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza

Bucataria:
    • 80 min
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    • Pestele

    • Legumele verzi

    • Orezul

    • Salata de varza

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Este un meniu de pranz foarte usor de facut si foarte usor de digerat. Daca va pregatiti toate ingredientele din timp, in maxim o ora ar trebui sa fie toate preparatele gata pentru a fi servite. Incepeti cu macrou la cuptor si cat se face acesta continuati cu celelalte preparate.

    Puteti folosi macrou proaspat sau care a fost decongelat si curatat.

    Pentru legumele verzi puteti folosi broccoli, fasole verde, mazare, ceapa verde, ardei verde etc. De asemenea, acestea pot fi proaspete sau congelate.

    Orezul poate fi orez salbatic, basmati, jasmine. Nu folositi orez pentru sarmale sau umpluturi.

    Varza este proaspata.

    Ordinea de preparare este: pestele, orezul, legumele verzi si la final salata de varza.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Prepararea pestelui

    Incalziti cuptorul la 190 grade.

    2
    Gata

    Spalati bine pestele. Taiati coada si capul si inlaturati intestinele. Curatati pielita neagra din interior si orice rest de sange.

    3
    Gata

    Ungeti tava cu 2-3 linguri de ulei si presarati sare.

    4
    Gata

    Taiati lamaia si ceapa feliutele si rosiile in lungime, pe jumatate.

    5
    Gata

    Umpleti fiecare peste cu ceapa, lamaie, rosii si presarati sare.

    6
    Gata

    Dati la cuptor 40 de minute. Cand au trecut 30 de minute rasuciti pestii pe cealalta parte. Scoateti cand sunt putin rumeniti.

    7
    Gata
    20 minute

    Prepararea orezului

    Orezul se prepara la fel ca in reteta de aici., dar, pe scurt, pasii sunt urmatorii:

    8
    Gata

    La 1 cana si jumatate de orez salbatic puneti aproape doua cani si jumatate de apa, putina sare si 50 grame de unt, la fiert, in aceeasi oala.

    9
    Gata

    Cand apa clocoteste, dati focul la aragaz la minim, puneti un capac peste oala si mai fierbeti 12-15 minute (verificati cu timpul de fierbere de pe punga de orez).

    10
    Gata

    Opriti focul, lasati oala cu capac. Inainte de a servi, luati capacul de pe oala si cu o furculita amestecati orezul. Transferati intr-un bol.

    11
    Gata
    15 minute

    Prepararea legumelor verzi

    Puneti o oala incapatoare cu apa si sare.

    12
    Gata

    Taiati broccoli buchetele potrivite, ardeiul in bucati de 1-2 cm, fasolea la fel, ceapa verde in bucati de dimensiunea boabelor de mazare.

    13
    Gata

    Cand apa clocoteste puneti legumele verzi in apa si opriti aragazul. Lasati in apa clocotita timp de 5 minute.

    14
    Gata

    Puneti putin ulei de masline intr-un wok (tigaie adanca) si cand se incinge adaugati legumele scurse de apa. Cu o lingura de lemn amestecati in ele timp de 2-3 minute dupa care opriti focul si dati tigaia la o parte.

    15
    Gata
    10 minute

    Salata de varza

    Eliminati frunzele de varza de deasupra, astfel incat varza sa ramana curata, fara frunze bolnave sau lovite.

    16
    Gata

    Taiati varza in doua, apoi fiecare jumatate in sfert si fiecare sfert inca in jumatati.

    17
    Gata

    Cu multa atentie taiati sferturile de varza in feliute subtiri.

    18
    Gata

    Puneti varza tocata intr-un bol incapator. Adaugati ulei de struguri, sare si mirodenii. Amestecati totul.

    19
    Gata

    Pofta buna!

    Aranjati toate produsele pe masa, puneti farfurii si tacamuri si invitati-va prietenii si familia la festin!

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    placinta cu mere
    anterior
    Placinta cu mere
    supa crema de telina si pastarnac
    urmator
    Supa crema de telina si pastarnac
    placinta cu mere
    anterior
    Placinta cu mere
    supa crema de telina si pastarnac
    urmator
    Supa crema de telina si pastarnac

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.