0 0
Macrou in sos de rosii la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
4 Macrou
1 kg Rosii
250 ml Sos de ardei (optional)
100 ml Vin alb (optional)
1 Lamaie
1 Ceapa
7-8 Catei usturoi
Sare
Busuioc maruntit (proaspat sau uscat)
Piper

Macrou in sos de rosii la cuptor

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 4
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Macrou in sos de rosii la cuptor este una dintre mancarurile preferate ale copilariei. Pe vremea comunistilor nu prea aveam acces la orice fel de peste, oferta era limitata. Cel mai popular era macroul, care se gasea inghetat la Alimentara.

    Mama pregatea reteta asta ori de cate ori avea ocazia. Varianta de mai jos este putin adaptata.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Curatati pestele, taiati-i capul si coada. Spalati-l bine si scoateti-i membrana neagra din interior (este amara). Dati-l cu sare si asezati-l intr-un recipient incapator.

    2
    Gata

    Stoarceti lamaia si stropiti pestele cu sucul. Puneti vasul la frigider 30 de minute.

    3
    Gata

    Cat timp se marineaza pestele pregatiti sosul de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

    4
    Gata

    Curatati rosiile de pielita. Acest lucru il puteti face in doua moduri: 1. La cald: Puneti o oala cu apa la fiert iar cand clocoteste adaugati rosiile timp de 30 sec-1 minut. Scoateti rosiile si lasati-le sa se raceasca. Indepartati usor pielita. 2. La rece: Taiati rosiile in sferturi si cu un cutit de filetat indepartati pielita.

    5
    Gata

    Taiati rosiile cubulete.

    6
    Gata

    Puneti o tigaie incapatoare pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati ceapa, usturoiul, sosul de ardei, vinul si cuburile de rosii. Puneti sare si piper dupa gust. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda.

    7
    Gata

    Incingeti cuptorul la 200 grade.

    8
    Gata

    Intr-o tava incapatoare turnati sosul de rosii. Scoateti pestele din frigider si puneti-l in sos. Cu o lingura stropiti pestele cu sos. Dati la cuptor timp de 20 de minute (sau pana cand se rumeneste frumos).

    9
    Gata

    Cand este gata serviti cu mamaliguta.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    compot de prune
    anterior
    Compot de prune (sau alte fructe)
    cus cus cu legume
    urmator
    Cus Cus cu legume
    compot de prune
    anterior
    Compot de prune (sau alte fructe)
    cus cus cu legume
    urmator
    Cus Cus cu legume

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.