Ingrediente
- 2 Oua
- 250 ml Ulei
- 1 lingura Mustar
- Sare
- Suc de la jumatate de lamaie
Instructiuni si detalii
Maioneza este un sos originar din Franta care are in compozitie ou, ulei si mustar. Este folosita la diverse salate si sandwich-uri.
Pasi
1 Gata | Fierbeti un ou tare. Cojiti-l si puneti galbenusul intr-un bol. |
2 Gata | Separati galbenusul de albus la oul crud si puneti-l in bol. Adaugati putina sare si o lingura de mustar. |
3 Gata | Amestecati bine cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase. |
4 Gata | Adaugati putin ulei (1 lingura) si amestecati pana se incorporeaza. Adaugati iar putin ulei si amestecati. Repetati procesul pana cand obtineti cantitatea de maioneza dorita. |
5 Gata | Daca "se taie" (adica nu isi mai pastreaza consistenta) mai adaugati niste mustar si suc de lamaie pana cand se omogenizeaza. |