0 0
Maioneza

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

2 Oua
250 ml Ulei
1 lingura Mustar
Sare
Suc de la jumatate de lamaie

Maioneza

Bucataria:
    • 20 minute
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Maioneza este un sos originar din Franta care are in compozitie ou, ulei si mustar. Este folosita la diverse salate si sandwich-uri.

    Pasi

    1
    Gata

    Fierbeti un ou tare. Cojiti-l si puneti galbenusul intr-un bol.

    2
    Gata

    Separati galbenusul de albus la oul crud si puneti-l in bol. Adaugati putina sare si o lingura de mustar.

    3
    Gata

    Amestecati bine cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase.

    4
    Gata

    Adaugati putin ulei (1 lingura) si amestecati pana se incorporeaza. Adaugati iar putin ulei si amestecati. Repetati procesul pana cand obtineti cantitatea de maioneza dorita.

    5
    Gata

    Daca "se taie" (adica nu isi mai pastreaza consistenta) mai adaugati niste mustar si suc de lamaie pana cand se omogenizeaza.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    Pui, legume, curry si orez
    anterior
    Pui cu legume si curry
    sufleu de conopida si broccoli
    urmator
    Sufleu de conopida si broccoli
    Pui, legume, curry si orez
    anterior
    Pui cu legume si curry
    sufleu de conopida si broccoli
    urmator
    Sufleu de conopida si broccoli

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.