0 0
Maioneza

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

2 Oua
250 ml Ulei
1 lingura Mustar
Sare
Suc de la jumatate de lamaie

Maioneza

Bucataria:
  • 20 minute
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Maioneza este un sos originar din Franta care are in compozitie ou, ulei si mustar. Este folosita la diverse salate si sandwich-uri.

Pasi

1
Gata

Fierbeti un ou tare. Cojiti-l si puneti galbenusul intr-un bol.

2
Gata

Separati galbenusul de albus la oul crud si puneti-l in bol. Adaugati putina sare si o lingura de mustar.

3
Gata

Amestecati bine cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase.

4
Gata

Adaugati putin ulei (1 lingura) si amestecati pana se incorporeaza. Adaugati iar putin ulei si amestecati. Repetati procesul pana cand obtineti cantitatea de maioneza dorita.

5
Gata

Daca "se taie" (adica nu isi mai pastreaza consistenta) mai adaugati niste mustar si suc de lamaie pana cand se omogenizeaza.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

Pui, legume, curry si orez
anterior
Pui cu legume si curry
sufleu de conopida si broccoli
urmator
Sufleu de conopida si broccoli
Pui, legume, curry si orez
anterior
Pui cu legume si curry
sufleu de conopida si broccoli
urmator
Sufleu de conopida si broccoli

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.