0 0
Mamaliga cu branza si smantana

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
3-400g Malai
300g Smantana
300g Branza proaspata, marunta
300g Branza de burduf
Sare

Mamaliga cu branza si smantana

Bucataria:
    • 20 minute
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Mamaliga cu branza si smantana sau MBS cum mai este cunoscuta in limbajul corporatist este o mancare cu o traditie veche, provenita de la pastori sau ciobani. Desi mamaliga este considerata o mancare specific romaneasca, putina lume stie ca de fapt mamaliga a intrat in alimentatia europenilor abia din secolele 15-16, dupa inceperea colonizarii Americiilor de catre europeni, atunci cand a fost descoperit porumbul. Conform cercetarilor, se pare ca porumbul a fost folosit de populatia indigena din Mexic in urma cu 10000 mii de ani! Pana la intrarea porumbului in alimentatia ciobanilor, “mamaliga” de baza era de fapt o turta din mei.

    Pasi

    1
    Gata

    Puneti 1 litru de apa intr-o oala pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati sare dupa gust.

    2
    Gata

    Cand apa fierbe adaugati malaiul incet, amestecand cu un tel incet, sa nu se faca cocoloase. Aveti grija sa nu puneti foarte mult malai, deoarece dupa ce se umfla se ingroasa si se amesteca greu. Daca ati gresit si deja e prea gros totul, mai adaugati niste apa fiarta peste si apoi amestecati pana se omogenizeaza. Mamaliga fierbe cam in 10-12 minute.

    3
    Gata

    Cand este gata, rasturnati mamaliga intr-un castron incapator sau pe un tocator de lemn. Ca sa o luati mai usor, folositi o lingura de lemn, udata putin. Serviti cu branza, smantana, branza de burduf, unt, lapte, iaurt si orice altceva doriti.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    paste carbonara
    anterior
    Paste a la Carbonara (by Mami)
    carnati
    urmator
    Carnati cu mamaliga si muraturi
    paste carbonara
    anterior
    Paste a la Carbonara (by Mami)
    carnati
    urmator
    Carnati cu mamaliga si muraturi

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.