Ingrediente
- 2 kg Cartofi
- 2 Morcovi mari
- 2 Ardei
- 3-4 Cepe potrivite
- Ulei
- Sare
- Piper
- Boia
- 2-3 linguri Sos rosii
- Apa
Instructiuni si detalii
Este o mancare „de post” ce poate fi insa folosita si ca garnitura la o bucatica buna de friptura 🙂…. Mai ales langa niste carnati si carne de la garnita + muraturi asortate… 🙂
Pasi
1 Gata | Puneti 1 litru de apa la fiert. |
2 Gata | Curatati legumele bine. Taiati ceapa marunt, ardeiul si morcovii cubulete mai mici si cartofii cuburi mai mari. |
3 Gata | Puneti 3-4 linguri de ulei intr-o oala mare si cand se incalzeste adaugati ceapa si caliti putin. Puneti ardeii si morcovii si caliti in continuare, pana se inmoaie. Adaugati apoi cartofii, caliti 2-3 minute si adaugati apa fiarta abia cat sa acopere cartofii. Aduceti la punctul de fierbere, dati focul la mic si lasati timp de 10-15 minute. Daca scade prea tare mai adaugati putina apa. |
4 Gata | Cand cartofii sunt aproape fierti puneti sosul de rosii si mirodeniile si mai fierbeti 5 minute. |
5 Gata | Serviti cu muraturi sau salata. |