0 0
Mancare de mazare cu carnati

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
800g Mazare
3 Cepe mari
500g Carnati
100ml Sos de rosii
1 legatura Marar sau Patrunjel
Ulei
Apa
Sare
Piper

Mancare de mazare cu carnati

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Mancarea de mazare poate fi facuta atat cu carne cat si fara. Eu prefer carnatii sau carnea de porc deoarece dau o savoare speciala mancarii, dar se poate face si cu carne de pui sau vita. Important este sa preparati carnea destul de bine, ca sa fie moale (carnea de vita, de exemplu, trebuie fiarta mai mult timp).

    Ca o curiozitate, mazarea este originara din Asia Mica si Centrala. Ea a fost “importata” in Romania abia in secolul al 17-lea.

    Pasi

    1
    Gata

    Curatati cepele si tocati-le marunt. Puteti folosi orice fel ce ceapa (alba, rosie, verde).

    2
    Gata

    Taiati carnatii rondele.

    3
    Gata

    Puneti o oala incapatoare pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa.

    4
    Gata

    Adaugati carnatii si prajiti-i putin. Aveti grija sa nu se arda.

    5
    Gata

    Daca folositi altfel de carne decat carnati, adaugati apa cat sa acopere ingredientele si fierbeti la foc mic pana cand carnea este fiarta. Mai adaugati apa daca e nevoie.

    6
    Gata

    Puteti folosi mazare la borcan (2 borcane) sau inghetata (2 pungi de cate 400g). Mazarea de la borcan fierbe putin mai greu decat cea congelata.

    7
    Gata

    Adaugati mazarea in oala cu carne si ceapa si puneti apoi apa cat sa acopere ingredientele. Dupa 5-10 minute (pentru mazare congelata) sau 15-20 de minute (pentru mazare de la borcan) adaugati sosul de rosii si mai fierbeti 5 minute.

    8
    Gata

    Puneti sare si piper dupa gust. Tocati partunjelul sau mararul marunt si puneti-l in oala.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    Scrumbii la gratar
    anterior
    Scrumbii la gratar
    socata reteta
    urmator
    Socata
    Scrumbii la gratar
    anterior
    Scrumbii la gratar
    socata reteta
    urmator
    Socata

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.