1 0
Marmelada de gutui, mere si pere

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

2kg Gutui
2kg Mere
1kg Pere
1kg Zahar
Apa

Marmelada de gutui, mere si pere

Bucataria:
    • 180 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Din punct de vedere istoric marmelada a fost preparata din gutui. Cea mai veche reteta apare intr-o carte de bucate de pe vremea romanilor, a lui Apicius, care descrie modul de conservare a gutuilor in miere. Cuvantul englezesc “marmelade” provine din portughezul “marmelada”, insemnand “prepararea gutuilor”.

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala bine toate fructele, se curata de samburi si se toaca bucati de 1-2 cm.

    2
    Gata

    Intr-o oala incapatoare puneti toate fructele la fiert in apa cam cat sa le acopere. Fierbeti pana cand gutuile se inmoaie bine. Cu un blender zdrobiti fructele pana cand se obtine o pasta mai groasa. Adaugati zaharul si zeama de la 1 lamaie. Fierbeti apoi in continuare, la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de oala, pana cand obtineti consistenta groasa dorita.

    3
    Gata

    Sterilizati cateva borcane si puneti marmelada in ele. Pastrati in camara, la rece.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    hamburger
    anterior
    Hamburger
    tikka masala
    urmator
    Pui Tikka Masala
    hamburger
    anterior
    Hamburger
    tikka masala
    urmator
    Pui Tikka Masala

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.