Ingrediente
-
2kg
-
2kg
-
1kg
-
1kg
-
Instructiuni si detalii
Din punct de vedere istoric marmelada a fost preparata din gutui. Cea mai veche reteta apare intr-o carte de bucate de pe vremea romanilor, a lui Apicius, care descrie modul de conservare a gutuilor in miere. Cuvantul englezesc “marmelade” provine din portughezul “marmelada”, insemnand “prepararea gutuilor”.
Pasi
1
Gata
|
Se spala bine toate fructele, se curata de samburi si se toaca bucati de 1-2 cm. |
2
Gata
|
Intr-o oala incapatoare puneti toate fructele la fiert in apa cam cat sa le acopere. Fierbeti pana cand gutuile se inmoaie bine. Cu un blender zdrobiti fructele pana cand se obtine o pasta mai groasa. Adaugati zaharul si zeama de la 1 lamaie. Fierbeti apoi in continuare, la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de oala, pana cand obtineti consistenta groasa dorita. |
3
Gata
|
Sterilizati cateva borcane si puneti marmelada in ele. Pastrati in camara, la rece. |