0 0
Musaca de cartofi si vinete

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1 kg Cartofi
2 Vinete
2 Cepe
100 ml Sos de rosii
100 ml Vin rosu
500 g Carne tocata
Sos Bechamel
Sare
Piper
Ulei
Mirodenii

Musaca de cartofi si vinete

Bucataria:
    • 90
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    In Grecia am mancat cea ma buna Musaca (sau Moussaka) de pana acum. Bine, aproape tot ce am mancat acolo a fost excelent, dar musacaua a fost ceva deosebit. Cu totul diferit de ce eram eu obisnuit de mic si asta datorita vinetelor care au un gust excelent.

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala legumele. Vinetele se taie apoi rondele subtiri, dupa ce li se inlatura capetele si se prajesc putin intr-o tigaie unsa cu ulei. Cartofii se taie si ei rondele si se pun la fiert cu sare.

    2
    Gata

    Ceapa se taie marunt, impreuna cu capetele de la vinete si se prajesc intr-o oala, impreuna cu carnea tocata. Se adauga scortisoara (cam o lingurita rasa). Eu am pus putin mai multa si a iesit prea parfumata. Cand sunt gata se adauga sos de rosii si un pahar de vin rosu si se mai lasa cam 5 minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust

    3
    Gata

    Se prepara un sos Bechamel, astfel: se topeste untul intr-o cratita, se adauga apoi o lingura faina si se pune lapte, putin cate putin, cand se ingroasa, amestecand continuu.

    4
    Gata

    Intr-o oala ceramica (sau o tava de teflon) se pune un strat de carne, apoi unul de rondele de vinete, apoi iar carne, apoi cartofi si asa mai departe, pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

    5
    Gata

    Se toarna apoi sosul bechamel si se rade niste parmezan sau cascaval si apoi se da la cuptor.

    6
    Gata

    Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade. Timpul de coacere este cam 25-30 de minute.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ghiveci de legume
    anterior
    Ghiveci de legume
    tocana pui ciuperci praz
    urmator
    Tocanita de pui cu praz si ciuperci
    ghiveci de legume
    anterior
    Ghiveci de legume
    tocana pui ciuperci praz
    urmator
    Tocanita de pui cu praz si ciuperci

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.