Background Image
0 0
Orezul salbatic – cum se fierbe

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 cana Orez salbatic
1.5 cani Apa
Sare

Orezul salbatic – cum se fierbe

Bucataria:
    • 25 min
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Noi mancam destul de mult orez. Cel mai mult ne place cel cu bobul lung si subtire, orez salbatic, orez basmati, orez jasmine, etc. Cel clasic, cu bob mare sau “de sarmale”, il folosim mai mult la umpluturi (sarmale, ardei umpluti, rosii umplute si altele de acelasi gen). De asemenea, cumparam orez special pentru sushi si orez special pentru risotto.

    Orezul cu bobul lung si subtire este foarte bun ca garnitura pentru peste la cuptor, chili con carne, fajita de pui, tikka masala, pui jalfrezi si orice preparat de tip asiatic sau mexican.

    Pentru a obtine un orez pufos si bun, urmati pasii de mai jos. La reteta de mai jos am folosit un orez basmati combinat cu orez salbatic.

    Pasi

    1
    Gata

    Intr-o oala puneti o cana de orez salbatic si o cana si jumatate de apa. Adaugati sare, dati focul la mare si aduceti la punctul de fierbere. Nu puneti capac la oala!

    2
    Gata

    Cand apa fierbe dati focul la mic, puneti capac la oala si puneti timer-ul la 12 minute.

    3
    Gata

    Dupa cele 12 minute dati la o parte de pe aragaz si lasati oala cu capacul timp de cel putin 10 minute.

    4
    Gata

    Dupa cele 10 minute puteti da la o parte capacul si servi orezul. "Scarpinati-l" cu o furculita pentru a se desprinde boabele care s-au lipit intre ele. Daca doriti, adaugati putin unt sau ulei de masline si amestecati. Noi insa il preferam simplu sau amestecat cu legume tocate marunt si facute la foc mare si cu condimente (stir fry)

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    salata orientala
    anterior
    Salata orientala
    chili con soya
    urmator
    Chili con soya (Chili cu soia)
    salata orientala
    anterior
    Salata orientala
    chili con soya
    urmator
    Chili con soya (Chili cu soia)

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.