Ingrediente
- 1 cana Orez salbatic
- 1.5 cani Apa
- Sare
Instructiuni si detalii
Noi mancam destul de mult orez. Cel mai mult ne place cel cu bobul lung si subtire, orez salbatic, orez basmati, orez jasmine, etc. Cel clasic, cu bob mare sau “de sarmale”, il folosim mai mult la umpluturi (sarmale, ardei umpluti, rosii umplute si altele de acelasi gen). De asemenea, cumparam orez special pentru sushi si orez special pentru risotto.
Orezul cu bobul lung si subtire este foarte bun ca garnitura pentru peste la cuptor, chili con carne, fajita de pui, tikka masala, pui jalfrezi si orice preparat de tip asiatic sau mexican.
Pentru a obtine un orez pufos si bun, urmati pasii de mai jos. La reteta de mai jos am folosit un orez basmati combinat cu orez salbatic.
Pasi
1 Gata | Intr-o oala puneti o cana de orez salbatic si o cana si jumatate de apa. Adaugati sare, dati focul la mare si aduceti la punctul de fierbere. Nu puneti capac la oala! |
2 Gata | Cand apa fierbe dati focul la mic, puneti capac la oala si puneti timer-ul la 12 minute. |
3 Gata | Dupa cele 12 minute dati la o parte de pe aragaz si lasati oala cu capacul timp de cel putin 10 minute. |
4 Gata | Dupa cele 10 minute puteti da la o parte capacul si servi orezul. "Scarpinati-l" cu o furculita pentru a se desprinde boabele care s-au lipit intre ele. Daca doriti, adaugati putin unt sau ulei de masline si amestecati. Noi insa il preferam simplu sau amestecat cu legume tocate marunt si facute la foc mare si cu condimente (stir fry) |