Ingrediente
- 500g-1kg Pui (pulpe, ciocanele, piept)
- 21 Cepe mari
- 1 Ardei
- 500ml Sos de rosiisau 400g rosii cuburi
- 2 capatani Usturoi
- 50 ml Vin rosu
- Sare
- Piper
- Ulei
- Mirodenii
Instructiuni si detalii
… cu mamaliguta. Ce poate fi mai delicios? De cand ma stiu am avut impresia ca mancarea aceasta este una olteneasca. Nu de alta dar se facea destul de des in zona mea natala. Insa nu stiu daca este “specifica” unei zone anume din Romania. Doar daca se pune praz in loc de ceapa, atunci as putea zice ca e mai spre Oltenia 🙂
Pasi
1 Gata | Se taie puiul buc??i ?i se pr?je?te în recipientul în care se face toat? mâncarea. Eu folosesc un tuci de font?, cu capac. Dup? ce s-a rumenit, se adaug? sare ?i vin ?i se mai las? pu?in la fiert, apoi se scoate ?i se d? deoparte. |
2 Gata | Se taie ceapa m?runt, la fel ?i ardeiul ?i se c?lesc în aceea?i oal?, împreun? cu câ?iva c??ei de usturoi, t?ia?i feliu?e. |
3 Gata | Se adaug? puiul ?i sosul de ro?ii ?i se mai las? la fiert cam 20 de minute. |
4 Gata | Când e totul gata se adaug? sare ?i piper (dac? mai e nevoie) ?i p?trunjel sau m?rar tocat m?runt. |
5 Gata | Se serve?te cu m?m?ligu??. |