0 0
Paine de casa (la aparat)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

650 g Faina alba
150 g Faina integrala
400 ml Lapte
50 g Unt
11 g Drojdie (la cub)
4-5 lingurite Sare
1-2 lingurite Zahar

Paine de casa (la aparat)

Bucataria:
    • 240 minute
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Sa tot fie vreo cativa ani de cand am cumparat un aparat de facut paine de casa. Stiti cum e cu moda asta, vine in valuri. Si tot in valuri trece, drept pentru care l-am folosit de cateva ori si apoi l-am facut uitat in camara. Acum a venit din nou valul si mi-am adus aminte de el, l-am scos din camara, l-am curatat si l-am pus la treaba.

    Dupa o incercare nereusita acum doua-trei saptamani, cand am folosit numai faina integrala si cred ca nici drojdia nu a fost prea buna, drept pentru care painea nu prea a crescut rezultand o chestie tare si cam amara, aseara am schimbat reteta, iar rezultatul a fost pe masura.

    Reteta de mai jos este pentru painea facuta la aparat. Asta inseamna ca tot efortul legat de framantare, dospire si coacere ii revine aparatului. Daca nu aveti aparat si vreti sa faceti painea la cuptor, operatiile acestea se fac manual. Va recomand insa sa cautati retete pentru aceasta, deoarece eu unul nu am experienta necesara.

    Pasi

    1
    Gata

    Pregatire

    Aparatul se scoate din priza pana in momentul in care ati pus toate ingredientele si dati drumul la program. Scoateti din aparat tava in care puneti ingredientele, pentru a nu da pe langa si a murdari tava.

    Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Altfel drojdia nu se activeaza. Daca laptele l-ati scos din frigider, incalziti-l putin, dar nu il fierbeti.

    Daca vreti sa va convingeti ca drojdia se activeaza, puneti o lingurita de apa calduta intr-un pahar, adaugati putin zahar si putina drojdie. In cateva minute drojdia ar trebui sa se topeasca si lichidul sa formeze bule

    Daca zaharul este un agent de activare al drojdiei, sarea are exact efectul opus. Aveti grija sa nu puneti o cantitate prea mare de sare

    Cantariti cu atentie toate ingredientele si nu depasiti cantitatile

    2
    Gata

    Preparare

    In tava scoasa din aparat si cu paletele de rotire instalate, se pun ingredientele exact in ordinea urmatoare: laptele primul, apoi faina peste lapte, apoi untul taiat mai marunt, sarea si zaharul. Faceti o mica gropita in faina unde adaugati drojdia. Unii prefera sa amestece drojdia cu putina apa si zahar, sa o lichefieze si activeze, dupa care sa o puna in faina. Este OK si asa. Eu insa am pus-o doar zdrobita.

    Puneti tava in aparat, inchideti capacul, porniti-l si selectati programul dorit. Dupa aproximativ 3 ore si jumatate painea ar trebui sa fie gata. Daca painea nu vi se pare suficient de coapta deasupra, folositi timer-ul pentru a mai adauga 5 minute de coacere la sfarsit.

    3
    Gata

    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    sos-de-usturoi-cu-iaurt
    anterior
    Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
    friptura-de-vita-la-cupto
    urmator
    Friptura de vita la cuptor
    sos-de-usturoi-cu-iaurt
    anterior
    Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
    friptura-de-vita-la-cupto
    urmator
    Friptura de vita la cuptor

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.