0 0
Paste cu sunca si ciuperci

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
500g Paste
300g Sunca (prosciutto, bacon)
300g Ciuperci
150g Smantana
3 Catei de usturoi
2 linguri Ulei de masline
Sare
Piper
Busuioc, rozmarin, cimbru

Paste cu sunca si ciuperci

Bucataria:
  • 40 min
  • Persoane 5
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Pe romaneste sunt paste cu sunca si ciuperci. Pe italieneste ar fi Pasta prosciutto funghi… adica un fel de pizza prosciutto funghi dar care are paste in loc de aluat.

Ca orice reteta de paste, si paste cu sunca si ciuperci se prepara extrem de usor. Practic, in maxim 30, hai 40 de minute ar trebui sa fie totul gata. Dar, trebuie sa lucrati la 2 maini… pardon, ochiuri de aragaz.

Alte retete din bucataria italiana pot fi gasite aici.

 

Pasi

1
Gata

Puneti o oala mare cu apa, pe aragaz, la foc puternic. Am vazut multa lume care foloseste putina apa la fiert pastele si asta nu e OK. Pastele trebuie sa aibe loc sa se fiarba, mai ales ca ele se umfla, cresc in dimensiune. Apa trebuie sa le acopere cel putin inca o data, atunci cand fierbeti, deci nu va zgarciti. Adaugati o lingura de sare in apa.

2
Gata

Pana clocoteste apa, ne ocupam de sos si restul ingredientelor.

3
Gata

Curatati usturoiul si taiati-l feliute mici.

4
Gata

Puneti o tigaie adanca pe aragaz, la foc potrivit. Cand se incinge puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati apoi usturoiul si caliti-l timp de 1-2 minute.

5
Gata

Sunca trebuie taiata feliute, dupa care se pune in tigaia cu usturoiul. Prajiti la foc potrivit, pana cand devine cat de cat crocanta.

6
Gata

Pana se face sunca taiati ciupercile feliute potrivite. Le adaugati apoi in tigaie, peste usturoi si sunca si amestecat din cand in cand, sa nu se prinda.

7
Gata

Dupa 5 minute de la momentul in care ati pus ciupercile, puneti foarte putina sare. Veti vedea ca ciupercile incep sa lasa sos. Adaugati smantana, amestecati sa se omogenizeze totul, mai fierbeti 3-4 minute si opriti focul.

8
Gata

Intre timp apa clocoteste in oala pentru paste. Adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor. Trebuie sa fie "al dente", nu fierte.

9
Gata

Cand pastele sunt fierte transferati-le in tigaia in care aveti ciupercile si sunca. Amestecati-le cu compozitia, sa se omogenizeze, si adaugati deasupra condimente (busuioc, rozmarin, cimbru... ce doriti), fara insa sa exagerati, sa nu capete un gust amar.

10
Gata

Lasati 5 minute pentru ca pastele sa absoarba sosul de smantana, dupa care serviti in farfurii.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

tarta mere pere dantelata
anterior
Tarta cu mere si pere, dantelata
Pastrav cu legume sotate si orez
urmator
Pastrav cu legume sotate si orez
tarta mere pere dantelata
anterior
Tarta cu mere si pere, dantelata
Pastrav cu legume sotate si orez
urmator
Pastrav cu legume sotate si orez

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.