Ingrediente
- 500g
- 300g
- 300g
- 150g
- 3
- 2 linguri
Instructiuni si detalii
Pe romaneste sunt paste cu sunca si ciuperci. Pe italieneste ar fi Pasta prosciutto funghi… adica un fel de pizza prosciutto funghi dar care are paste in loc de aluat.
Ca orice reteta de paste, si paste cu sunca si ciuperci se prepara extrem de usor. Practic, in maxim 30, hai 40 de minute ar trebui sa fie totul gata. Dar, trebuie sa lucrati la 2 maini… pardon, ochiuri de aragaz.
Alte retete din bucataria italiana pot fi gasite aici.
Pasi
1 Gata | Puneti o oala mare cu apa, pe aragaz, la foc puternic. Am vazut multa lume care foloseste putina apa la fiert pastele si asta nu e OK. Pastele trebuie sa aibe loc sa se fiarba, mai ales ca ele se umfla, cresc in dimensiune. Apa trebuie sa le acopere cel putin inca o data, atunci cand fierbeti, deci nu va zgarciti. Adaugati o lingura de sare in apa. |
2 Gata | Pana clocoteste apa, ne ocupam de sos si restul ingredientelor. |
3 Gata | Curatati usturoiul si taiati-l feliute mici. |
4 Gata | Puneti o tigaie adanca pe aragaz, la foc potrivit. Cand se incinge puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati apoi usturoiul si caliti-l timp de 1-2 minute. |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata | |
9 Gata | |
10 Gata |