0 0
Paste orzo cu bacon si ardei

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
500 g Paste Orzo
200 g Smantana
1 Ou
300 g Bacon
1 Ceapa rosie sau alba
2-3 linguri Unt sau ulei de masline
1 Ardei kapia
Sare
Piper
Busuioc
150 g Parmezan

Paste orzo cu bacon si ardei

Bucataria:
  • 25
  • Persoane 5
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Aceasta reteta cremoasa de paste Orzo este facuta cu un sos alb de bacon crocant, ceapa caramelizata si parmezan sarat. Este un preparat perfect, care poate fi servit ca garnitura sau masa usoaran de pranz sau de seara.

Pastele Orzo pot fi confundate vizual cu orezul, din cauza aspectului, dar au atat compozitia cat gustul diferit. In mod traditional se fac cu faina alba de grau, dar exista variante din grau intreg, grau dur sau gris (semolina). Ele pot intra in compozitia diverselor preparate precum supe, salate, pilaf sau tocanite, paste sau risotto.

In bucatariile internationale orzo poate fi intalnit sub denumirea de risoni la italieni, kritharáki, la greci, arpa sehriye la turci, lisan al-usur la arabi sau piñones in bucataria spaniola.

Reteta acesta seamana destul de mult cu cea de paste Carbonara si are aproximativ acelasi gust. Poate fi o alternativa la clasica reteta italiana, daca doriti sa mai schimbati ceva in farfuria voastra.

Pentru alte retete italiene vizitati pagina de aici.

 

Pasi

1
Gata

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Incercati sa le faceti "al-dente", adica nu fierte complet. Pastele orzo de gris se fierb cam in 14 minute, deci ati putea sa le luati de pe aragaz dupa 13 minute. Cititi instructiunile si fierbeti cu 1 minut mai putin decat este indicat.

2
Gata

Taiati ceapa marunt, apoi baconul si ardeiul feliute subtiri, potrivite.

3
Gata

Adaugati untul sau uleiul de masline in tigaie si caramelizati ceapa. Adaugati apoi carnea si ardeiul si prajiti-le si pe ele.

4
Gata

Intr-un bol bateti oul impreuna cu smantana.

5
Gata

Cand pastele sunt gata scurgeti apa si puneti pastele in tigaia cu ceapa, bacon si ardei. Adaugati crema de ou cu smantana si apoi parmezanul ras si amestecati.

6
Gata

Presarati sare, piper si busuioc maruntit dupa gust, apoi puneti capacul peste tigaie si lasati 5 minute. Pasta de ou, smantana si parmezan se va coagula.

7
Gata

Serviti cu placere langa un pahar de vin alb sau roze.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

anterior
Ficat Tajine
tarta de mere cu crema
urmator
Tarta de mere cu crema
anterior
Ficat Tajine
tarta de mere cu crema
urmator
Tarta de mere cu crema

Adauga comentariu