0 0
Pastrav copt in folie, la gratar

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

1 Peste / persoana
Lamaie
Unt
Verdeata
Sare
Piper

Pastrav copt in folie, la gratar

Bucataria:
    • 40 min
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Stiu ca multi prefera pestele copt la cuptor si nu ars la gratar sau prajit in tigaie. Daca insa sunteti la un picnic sau “la un gratar” cu familia sau prietenii si doriti sa obtineti aceeasi textura la peste precum cea a pestelui copt la cuptor, o folie alimentara de aluminiu poate face minuni.

    Modul de preparare a pestelui este simplu si va garantez ca nu veti fi dezamagiti daca urmati indeaproape pasii de mai jos.

    Puteti folosi pastrav, dorada, biban de mare, lup de mare sau orice peste va face voua placere.

    Pasi

    1
    Gata

    Curatati bine pestele in interior.

    2
    Gata

    Taiati jumatate de lamaie in rondele. Cealalta jumatate o stoarceti.

    3
    Gata

    Rupeti o bucata de folie de aluminiu de marime suficienta incat sa poata inveli tot pestele.

    4
    Gata

    Ungeti folia de aluminiu cu putin unt, puneti peste o felie de lamaie si putina verdeata, sare si piper.

    5
    Gata

    Asezati pestele peste unt. Puneti cateva feliute de lamaie in interior, o felie de unt, putina verdeata si sare. Apoi faceti acelasi lucru cu exteriorul pestelui. Stropiti pestele cu putina zeama de lamaie.

    6
    Gata

    Impaturiti pestele cu folia si asezati pe gratar, timp de 10-15 minute pe fiecare parte sau, in functie de cat de puternic este focul la gratar. Verificati din cand in cand, sa nu se arda.

    7
    Gata

    Cand este copt, desfaceti cu grija folia, sa nu va ardeti, si mutati pestele pe farfurie. Serviti cu ce doriti dvs (mamaliga, saramura, cartofi, salata etc.). De exemplu, eu aici am facut o saramura (vezi reteta la Saramura de crap)


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    aripioare de pui la cuptor cu sos barbecue
    anterior
    Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue
    ciorba pui ostropel mamaliguta
    urmator
    Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta
    aripioare de pui la cuptor cu sos barbecue
    anterior
    Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue
    ciorba pui ostropel mamaliguta
    urmator
    Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.