0 0
Pastrav cu legume sotate si orez

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
Pastrav
1 Pastrav / persoana
Ulei de masline
Sare
Piper
Legume sotate
2 Ardei capia
1 Dovlecel
2 Morcovi
2-3 bucati Ceapa rosie
3-4 Ciuperci mari
Ulei de masline
Sos soia
Sare
Piper
Orez
300g Orez salbatic
Sare
Apa
Sos cu lamaie
3-4 linguri Ulei de masline
1 Lamaie
2 lingurite Mustar
Sare
Piper

Pastrav cu legume sotate si orez

Bucataria:
    • 75 min
    • Persoane 5
    • Medie

    Ingrediente

    • Pastrav

    • Legume sotate

    • Orez

    • Sos cu lamaie

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Un meniu simplu de facut care necesita sincronizare si care are in componenta pastrav cu legume sotate si orez, insotite de un sos de lamaie si ulei de masline, poate fi o idee buna pentru orice zi.

    Este o mancare usoara si sunt sigur ca va fi apreciata de oricine.

    Ca orice mancare pe care o propun, nu trebuie sa urmati 100% lista de ingrediente. Adaptati-va la ceea ce aveti in frigider, dar in acelasi timp nu exagerati.

    De exemplu, daca nu aveti pastrav puteti folosi orice fel de peste, de la dorada, biban de mare la crap sau caras. Ca legume, se potriveste cam orice. Puteti adauga vinete, daca va plac, broccoli sau conopida, rosii, anghinare…. orice va “gadila papilele gustative intr-un mod placut” 🙂 .

    Important este sa va simtiti bine cu ingredientele cu care preparati si sa le tolerati (desi nu cred ca sunt prea multi oameni cu intoleranta la legume).

    Aveti grija la sotare. Nu vreti sa ardeti legumele, pentru ca isi schimba complet gustul. Mai bine sa fie nefacute decat arse, deci dati focul la mare, dar amestecati continuu. Daca credeti ca nu faceti fata, lasati focul la potrivit. Daca faceti preparatul la gratar, sa fiti atenti sa nu ardeti legumele si pastravul.

    In acelasi timp, adugati legumele zemoase la sfarsit, cand toate celalalte sunt deja facute si nu le lasati prea mult in tigaie. Daca puneti ciuperci, acestea, in contact cu sarea, vor lasa zeama. Rosiile (folositi din cele de tip cherry) se pun cu maxim 2 minute inainte sa fie totul gata.

    Sa trecem la treaba si la preparat Pastrav cu legume sotate si orez! Yeey!!!!

    Pentru alte retete cu peste, vizitati sectiunea de Peste si fructe de mare

    Despre speciile de pastrav care se gasesc la noi in tara, in rauri si lacuri, salbatic, dar si in crescatorii, puteti afla mai multe informatii de aici.

    Pasi

    1
    Gata

    Prepararea pestelui

    Daca ati luat peste eviscerat este foarte bine. Altfel trebuie sa-l taiati si sa-l curatati bine. Inlaturati coada si capul. Apoi, cu un cutit ascutit, decupati coloana vertebrala. Veti obtine, deci, trei bucati: 2 fileuri si coloana. Procedati la fel cu toti pestii pe care ii aveti.

    2
    Gata

    Incingeti o tigaie pe foc, puneti 2-3 linguri de ulei de masline, presarati sare. Cand uleiul este incins puneti 2-3 fileuri de peste (sau cate incap) in tigaie si dati la foc potrivit. Gatiti timp de 3-5 minute (verificati din cand in cand) si apoi intoarceti pe partea cealalta.

    3
    Gata

    Ca sa nu stropesc tot aragazul cu ulei eu folosesc un capac de tip plasa.

    4
    Gata

    Prepararea legumelor

    Curatati bine ceapa rosie de coaja. Spalati si curatati toate legumele.

    5
    Gata

    Taiati ceapa rondele. Taiati dovleceii bastonase.

    6
    Gata

    Taiati morcovii si ardeii bastonase. Procedati la fel cu orice alte legume folositi. Daca folositi ciuperci taiati-le feliute.

    7
    Gata

    Puneti un wok sau o tigaie mare pe foc mare. Adaugati 2-3 linguri ulei de masline. Cand uleiul este incins puneti ceapa si, dupa 1 minut, ardeii si morcovii. Intoarceti legumele din cand in cand cu o spatula, timp de 2-3 minute. Apoi adaugati dovleceii si ciupercile. Puneti sare si piper. In maxim 10 minute ar trebui sa fie totul gata iar legumele sa fie putin calite, dar crocante.

    8
    Gata

    Ca sfat: legumele se introduc in tigaie in functie de taria texturii. De exemplu: ceapa, morcov, ardei, varza, conopida, dovlecel, broccoli, ciuperci, rosii. Lasati 1-2 minute intre ele.

    9
    Gata

    Pregatirea orezului

    Puneti o oala cu apa, pe foc. Adaugati sare. Cand apa clocoteste adaugati orezul si lasati sa fiarba conform instructiunilor de pe punga. Amestecati din cand in cand cu o furculita, sa nu se prinda de oala.

    10
    Gata

    Pregatirea sosului

    Intr-un borcan mic puneti uleiul de masline, zeama de la lamaie si 1-2 lingurite de mustar. Adaugati putina sare si putin piper. Inchideti borcanul cu un capac si apoi scuturati-l bine, pana cand ingredientele se omogenizeaza.

    11
    Gata

    Preparatul final

    Scoateti preparatele, separat, in recipiente. Cand sunt toate gata, serviti pe farfurie.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    paste cu sunca si ciuperci
    anterior
    Paste cu sunca si ciuperci
    pasta de ton cu maioneza
    urmator
    Pasta de ton cu maioneza
    paste cu sunca si ciuperci
    anterior
    Paste cu sunca si ciuperci
    pasta de ton cu maioneza
    urmator
    Pasta de ton cu maioneza

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.