0 0
Pastrav la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
4 Pastravi
1 Lamaie
1 Ceapa
Unt
Ulei de masline
Sare
Coriandru

Pastrav la cuptor

Bucataria:
    • 50 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Pastravul este un peste destul de accesibil, in sensul ca se gaseste mai in toate magazinele de specialitate, pescaresti, atat proaspat cat si inghetat.

    Este un peste de munte, cu carnea alb-rozalie, dulceaga spre fada, foarte putin grasa.

    Reteta de mai jos poate fi folosita aproape pentru orice fel de peste insa timpul de coacere poate fi diferiti, in functie de “animal” :).

    Incercati reteta de pastrav la cuptor si sunt sigur ca nu veti regreta!

    Pasi

    1
    Gata

    Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca, la 180 grade.

    2
    Gata

    Spalati bine pestele si in curatati-l. Inlaturati branhiile si matele si orice urma de sange. Interiorul trebuie sa fie curat

    3
    Gata

    Curatati ceapa si taiati-o felii. Faceti la fel si cu lamaia, taiati-o rondele subtiri.

    4
    Gata

    Pe o tava incapatoare puneti foaie de copt. Ungeti foaia cu ulei, cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

    5
    Gata

    Asezati pestii si umpleti-i cu un rand de rondele de ceapa, feliute de unt, rondele de lamaie. Presarati sare si coriandru in interior (nu foarte mult coriandru, nu vreti sa devina amar).

    6
    Gata

    Sarati pestii deasupra si apoi ungeti-i cu ulei

    7
    Gata

    Dati la cuptor timp de 20 de minute. Scoateti tava si cu grija intoarceti pestele pe cealalta parte. Mai lasati 10 minute.

    8
    Gata

    Serviti cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    tortilla
    anterior
    Tortilla din faina de grau
    dovleac-miere-nuci
    urmator
    Dovleac cu miere si nuca
    tortilla
    anterior
    Tortilla din faina de grau
    dovleac-miere-nuci
    urmator
    Dovleac cu miere si nuca

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.