Ingrediente
- 6 Pastrav
- Malai
- Varza murata, calita
Instructiuni si detalii
Liantul in aceasta reteta este mamaliga. Ea merge foarte bine atat cu pastravul tavalit prin malai si prajit precum si cu varza murata. Practic se combina dulceata din mamaliga si pastrav cu textura acra a verzei murate. Daca nu sunteti pasionati de varza murata faceti un mujdei de usturoi si ati rezolvat problema.
In instructiunile de mai jos veti gasi link-uri catre retelele individuale. Veti avea link-ul catre reteta de Pastrav cu mamaliga dar si catre cea cu Varza calita.
Trebuie sa va inarmati cu rabdare, pentru ca e mult de gatit. Dar rezultatul merita tot efortul.
Pasi
1 Gata | Practic, pentru aceasta reteta, o sa va fac trimitere la altele, pe care le-am publicat deja. Dupa care, combinati toate felurile si serviti. |
2 Gata | Prepararea pastravuluiDaca este mare, taiati pastravul in jumatate dupa ce eliminati capul si coada. Daca e mic, lasati-l asa. Asigurati-va ca este bine curatat si nu mai sunt intestine sau branhii. |
3 Gata | Puneti ulei intr-o tigaie, pe aragaz, la foc mic. |
4 Gata | Sarati bine bucatile de peste si apoi dati-le prin malai, pe toate partile. Puneti in tigaie si prajiti pe toate partile, pana se rumenesc frumos, Scoateti pe o farfurie in care ati pus, eventual, un prosop de bucatarie de hartie, sa absoarba excesul de ulei. |
5 Gata | MamaligaPuneti apa intr-o oala, la fiert. Adaugati sare si o lingura de ulei. |
6 Gata | Cand apa fierbe adaugati malai, astfel incat sa obtineti o compozitie subtire. Aveti grija cat malai puneti, pentru ca va lua apa si, daca e prea mult, in oala veti obtine o compozitie tare, pe care nu o veti putea amesteca. In mod norma, ar trebui sa aveti o compozitie de tipul iaurtului subtire, la inceput. Daca mai e nevoie si nu e destul de gros, mai adaugati putin malai. |
7 Gata | Fierbeti timp de 10 minute, amestecand constant. Cand e gata, transferati intr-un bol incapator. |
8 Gata | Pentru mai multe detalii, reteta de pastrav cu mamaliga o gasiti aici: Pastrav cu mamaliga |
9 Gata | Varza calitaReteta de varza e putin mai complicata. De aceea nu o sa va dau explicatii ci urmariti pasii in link-ul de aici. Varza calita |
10 Gata | Cam asta e tot. Cand e gata, puneti pe farfurii, boluri si serviti cu placere. |