• Acasa
  • Meniuri
  • Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita
0 0
Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

6 Pastrav
Malai
Varza murata, calita

Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Bucataria:
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Liantul in aceasta reteta este mamaliga. Ea merge foarte bine atat cu pastravul tavalit prin malai si prajit precum si cu varza murata. Practic se combina dulceata din mamaliga si pastrav cu textura acra a verzei murate. Daca nu sunteti pasionati de varza murata faceti un mujdei de usturoi si ati rezolvat problema.

    In instructiunile de mai jos veti gasi link-uri catre retelele individuale. Veti avea link-ul catre reteta de Pastrav cu mamaliga dar si catre cea cu Varza calita.

    Trebuie sa va inarmati cu rabdare, pentru ca e mult de gatit. Dar rezultatul merita tot efortul.

    Pasi

    1
    Gata

    Practic, pentru aceasta reteta, o sa va fac trimitere la altele, pe care le-am publicat deja. Dupa care, combinati toate felurile si serviti.

    2
    Gata

    Prepararea pastravului

    Daca este mare, taiati pastravul in jumatate dupa ce eliminati capul si coada. Daca e mic, lasati-l asa. Asigurati-va ca este bine curatat si nu mai sunt intestine sau branhii.

    3
    Gata

    Puneti ulei intr-o tigaie, pe aragaz, la foc mic.

    4
    Gata

    Sarati bine bucatile de peste si apoi dati-le prin malai, pe toate partile. Puneti in tigaie si prajiti pe toate partile, pana se rumenesc frumos, Scoateti pe o farfurie in care ati pus, eventual, un prosop de bucatarie de hartie, sa absoarba excesul de ulei.

    5
    Gata

    Mamaliga

    Puneti apa intr-o oala, la fiert. Adaugati sare si o lingura de ulei.

    6
    Gata

    Cand apa fierbe adaugati malai, astfel incat sa obtineti o compozitie subtire. Aveti grija cat malai puneti, pentru ca va lua apa si, daca e prea mult, in oala veti obtine o compozitie tare, pe care nu o veti putea amesteca. In mod norma, ar trebui sa aveti o compozitie de tipul iaurtului subtire, la inceput. Daca mai e nevoie si nu e destul de gros, mai adaugati putin malai.

    7
    Gata

    Fierbeti timp de 10 minute, amestecand constant. Cand e gata, transferati intr-un bol incapator.

    8
    Gata

    Pentru mai multe detalii, reteta de pastrav cu mamaliga o gasiti aici: Pastrav cu mamaliga

    9
    Gata

    Varza calita

    Reteta de varza e putin mai complicata. De aceea nu o sa va dau explicatii ci urmariti pasii in link-ul de aici. Varza calita

    10
    Gata

    Cam asta e tot. Cand e gata, puneti pe farfurii, boluri si serviti cu placere.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ciorba pui ostropel mamaliguta
    anterior
    Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta
    iahnie fasole boabe
    urmator
    Iahnie de fasole boabe
    ciorba pui ostropel mamaliguta
    anterior
    Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta
    iahnie fasole boabe
    urmator
    Iahnie de fasole boabe

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.