0 0
Pate de naut si ton

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

400g Naut
180g Ton in ulei
6 Rosii uscate, in ulei
50g Masline fara samburi
1-2 catei Usturoi
1 jumatate Zeama de lamaie
4-5 linguri Ulei de masline
Jumatate de legatura Patrunjel
Sare
Piper

Pate de naut si ton

Bucataria:
    • 30 min
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Ati vrut sa faceti falafel sau hummus si v-ati “trezit” ca ati pus prea mult naut la inmuiat si acum nu stiti ce sa faceti cu el? Puteti incerca o reteta delicioasa de pate de naut si ton, care se prepara foarte usor si este excelent pe post de aperitiv.

    Nautul este o planta leguminoasa inrudita cu fasolea, mazarea si soia si care se regaseste in foarte multe din preparatele din zona Marii Mediterane, Asia Mica, India dar si Rusia. Datorita formei pe care o are boaba si a excescentei embrionului in forma de cioc, i se mai spune si mazarea berbecilor.

    Este o planta bogata in proteine, saruri minerale si complexul de vitamine B. Concentratia mare de proteine face ca nautul sa fie un substituent bun al carnii, fiind deseori preferat de catre vegetarieni.

    Din punct de vedere etimologic, cuvantul “naut”, initial “nahut”, provine din turca, “nohut”.

    Pentru alte retete cu naut vizitati sectiunea de aici.

     

     

    Pasi

    1
    Gata

    Puneti nautul la inmuiat, seara. Trebuie sa stea cam 12-14 ore.

    2
    Gata

    Dimineata scurgeti apa de la naut, puneti-l intr-o oala incapatoare, adaugati apa cam de o palma peste nivelul de naut, puneti o lingura de sare si fierbeti timp de 1 ora de cand apa clocoteste. Aruncati spuma care se formeaza.

    3
    Gata

    Cand nautul este fiert scurgeti-l intr-o sita si spalati-l cu apa rece.

    4
    Gata

    Intr-un robot de bucatarie adaugati nautul fiert, tonul, rosiile, patrunjelul, sarea, piperul, sucul de lamaie si uleiul de masline si mixati pana cand obtineti o pasta. Daca mai e nevoie mai adaugati putina apa fiarta sau ulei.

    5
    Gata

    Puneti sare si piper, dupa gust.

    6
    Gata

    Serviti cu paine prajita.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    praz cu masline
    anterior
    Praz cu masline
    aluat pentru tarte
    urmator
    Aluat pentru tarte
    praz cu masline
    anterior
    Praz cu masline
    aluat pentru tarte
    urmator
    Aluat pentru tarte

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.