Ingrediente
- 4 Pesti potriviti, intregi
- 2 Morcovi
- 1 Ardei
- 100 g Fasole verde
- 100 g Porumb
- 1 Ceapa mare
- 1 Lamaie
- 1 cana Orez basmati
- 40g Unt
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
Instructiuni si detalii
Pestele gatit la cuptor este mai usor, nu are atata grasime sau ulei precum cel facut la tigaie, iar carnea are o alta savoare. Pentru acest preparat se poate folosi orice fel de peste, dar eu prefer pestele marin (dorada, biban de mare) deoarece are un gust mai placut-sarat
Reteta aceasta poate fi facuta tot timpul anului, nu este o reteta de sezon. Pentru orez puteti folosi orice fel de orez cu bobul lung si subtire (basmati, jasmine, thai etc), iar legumele puteti sa le cumparati de la piata si apoi toca marunt sau puteti lua o punga cu mix de legume inghetate din frigiderele alimentare.
Pasi
1 Gata | PestelePestele se curata bine si se da cu sare. Se taie lamaia rondele si se pune in interiorul pestelui si peste el, impreuna cu ceapa, si ea tocata tot rondele Puteti folosi si rondele de portocala. Adaugati si cate o feliuta de unt si mirodenii. Se da la cuptorul incins in dinainte la 200 grade timp de 20-30 minute, verificand din cand in cand daca este facut. |
2 Gata | OrezulOrezul se spala bine si se pune intr-o oala cu apa, la foc mic, timp de 20 de minute (sau dupa instructiunile de pe punga). Cand este gata (trebuie sa fie inca putin tare) se scurge apa. |
3 Gata | LegumeleSe curata morcovul si ardeiul si se taie cubulete. La fel si fasolea verde. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok) si se calesc legumele timp de 5 minute. Eu am folosit legume de la congelator, tocate de mine si puse in pungi separate, pentru iarna. Altfel, luati legume de la piata sau o punga de mix de legume, de la magazin. |
4 Gata | |
5 Gata | Puneti in recipientele de servire si adaugati langa ele, dupa preferinte, un mujdei de usturoi sau un sos de iaurt. |