Background Image
0 0
Peste la cuptor si orez basmati cu legume

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
4 Pesti potriviti, intregi
2 Morcovi
1 Ardei
100 g Fasole verde
100 g Porumb
1 Ceapa mare
1 Lamaie
1 cana Orez basmati
40g Unt
Ulei de masline
Sare
Piper

Peste la cuptor si orez basmati cu legume

Bucataria:
    • 90 minute
    • Persoane 4
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Pestele gatit la cuptor este mai usor, nu are atata grasime sau ulei precum cel facut la tigaie, iar carnea are o alta savoare. Pentru acest preparat se poate folosi orice fel de peste, dar eu prefer pestele marin (dorada, biban de mare) deoarece are un gust mai placut-sarat

    Reteta aceasta poate fi facuta tot timpul anului, nu este o reteta de sezon. Pentru orez puteti folosi orice fel de orez cu bobul lung si subtire (basmati, jasmine, thai etc), iar legumele puteti sa le cumparati de la piata si apoi toca marunt sau puteti lua o punga cu mix de legume inghetate din frigiderele alimentare.

    Pasi

    1
    Gata

    Pestele

    Pestele se curata bine si se da cu sare. Se taie lamaia rondele si se pune in interiorul pestelui si peste el, impreuna cu ceapa, si ea tocata tot rondele Puteti folosi si rondele de portocala. Adaugati si cate o feliuta de unt si mirodenii.

    Se da la cuptorul incins in dinainte la 200 grade timp de 20-30 minute, verificand din cand in cand daca este facut.

    2
    Gata

    Orezul

    Orezul se spala bine si se pune intr-o oala cu apa, la foc mic, timp de 20 de minute (sau dupa instructiunile de pe punga). Cand este gata (trebuie sa fie inca putin tare) se scurge apa.

    3
    Gata

    Legumele

    Se curata morcovul si ardeiul si se taie cubulete. La fel si fasolea verde. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok) si se calesc legumele timp de 5 minute.

    Eu am folosit legume de la congelator, tocate de mine si puse in pungi separate, pentru iarna. Altfel, luati legume de la piata sau o punga de mix de legume, de la magazin.

    4
    Gata

    Cand legumele sunt gata se adauga orezul si se mai calesc alte 5 minute. Puneti apoi sare, piper si alte mirodenii (eu am pus cucurma, ghimbir, usturoi macinat), dupa gust.

    5
    Gata

    Puneti in recipientele de servire si adaugati langa ele, dupa preferinte, un mujdei de usturoi sau un sos de iaurt.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    lasagna cu carne de vita
    anterior
    Lasagna cu carne de vita
    varza acra ciolan
    urmator
    Ciolan de porc cu varza murata
    lasagna cu carne de vita
    anterior
    Lasagna cu carne de vita
    varza acra ciolan
    urmator
    Ciolan de porc cu varza murata

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.
    %d blogeri au apreciat: