Ingrediente
- 4
- 1kg
Instructiuni si detalii
Cu totii am fost copii si poate ne aducem aminte cat de pretentiosi eram la mancare. Mie unul nu prea imi placeau ciorbele si tocanitele, in schimb cand era vorba de o friptura sau un snitel, lucrurile stateau cu totul altfel. Carnea de pui prajita si servita cu piure de cartofi a fost (si este inca) unul dintre felurile mele preferate de mancare.
Pasi
1 Gata | Se pun pieptii de pui intr-un vas cu apa, sare si mirodenii la fiert. Daca este pui de tara o sa dureze cam 1 ora pana se fragezeste. Puiul din comert fierbe mai repede (20-30 minute) |
2 Gata | Pana fierbe carnea curatati cartofii de coaja si taiati-i cubulete si apoi intr-o oala cu sare, la fiert. La 10-15 minute dupa ce apa clocoteste verificati daca sunt fierti. |
3 Gata | Scurgeti apa din oala cu cartofi (puteti pastra putina apa intr-o cana) si zdrobiti cartofii bine. Adaugati unt si putin ulei de masline, eventual apa in care au fiert cartofii, daca mai e nevoie, pana cand obtineti consistenta dorita. |
4 Gata | Scoateti pieptul de pui din oala si puneti putin ulei intr-o tigaie. Rumeniti pieptul de pui pe ambele parti. |
5 Gata | Serviti pieptul de pui cu piureul de cartofi si salata. |