0 0
Piftie de curcan

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

1-2 kg Curcan
4-5 catei Usturoi
2-3 Morcov
1-2 Telina
2 Ceapa

Piftie de curcan

Bucataria:
    • 240 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Pentru piftii se folosesc de obicei partile cu oase ale corpului: gat, gheare, spate, aripi si mai putin cele carnoase (piept, pulpe). Acelasi lucru este valabil si pentru piftiile de porc unde se folosesc mai mult ciolanele si urechile. Aceasta deoarece la fierbere indelungata gelatina iese din oase si dupa ce compozitia se raceste devine… piftioasa 🙂 .

    Legumele se pun “dupa gust”. Daca va plac telina si pasarnacul, le adaugati. Daca nu, puneti doar morcovi.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Puneti la foc o oala mare cu 5-6 apa, adaugati bucatile de curcan spalate bine si aduceti la punctul de fierbere. Fierbeti la foc potrivit timp de cateva minute luand spuma tot timpul. Cand carnea nu mai lasa spuma dati la foc mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 2-3 ore.

    2
    Gata

    Curatati ceapa si radacinoasele de coaja si puneti-le intregi langa carne. Mai fierbeti timp de 45 minute - 1 ora, pana cand carnea cade de pe oase. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

    3
    Gata

    Cand carnea si legumele sunt fierte curatati cativa catei de usturoi si puneti-i in oala. Mai fierbeti 5 minute si opriti aragazul.

    4
    Gata

    Strecurati zeama intr-o alta oala, incapatoare. Dati legumele la o parte si taiati-le bucati. Luati cu grija carnea de pe oase. Aruncati ceapa si cateii de usturoi.

    5
    Gata

    Puneti pe masa cateva recipiente/boluri adanci. Asezati in fiecare putina carne si legume. Turnati zeama peste ele.

    6
    Gata

    Puneti bolurile intr-un loc rece (frigider, balcon, camara) si acoperiti-le cu folie sau capace. A doua zi trebuie sa se fi inchegat. Daca sunt inca zemoase puneti-le iar in oala, incalziti bine si adaugati gelatina alimentara (7 grame la 500ml apa). Puneti iar in boluri si dati la rece.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    tocana de cartofi cu afumatura
    anterior
    Tocana de cartofi cu afumatura
    tarta cu mere si crema de vanilie
    urmator
    Tarta cu mere si crema de vanilie
    tocana de cartofi cu afumatura
    anterior
    Tocana de cartofi cu afumatura
    tarta cu mere si crema de vanilie
    urmator
    Tarta cu mere si crema de vanilie

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.