0 0
Piftie de curcan

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

1-2 kg Curcan
4-5 catei Usturoi
2-3 Morcov
2 Ceapa

Piftie de curcan

Bucataria:
  • 240 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Pentru piftii se folosesc de obicei partile cu oase ale corpului: gat, gheare, spate, aripi si mai putin cele carnoase (piept, pulpe). Acelasi lucru este valabil si pentru piftiile de porc unde se folosesc mai mult ciolanele si urechile. Aceasta deoarece la fierbere indelungata gelatina iese din oase si dupa ce compozitia se raceste devine… piftioasa 🙂 .

Legumele se pun “dupa gust”. Daca va plac telina si pasarnacul, le adaugati. Daca nu, puneti doar morcovi.

 

Pasi

1
Gata

Puneti la foc o oala mare cu 5-6 apa, adaugati bucatile de curcan spalate bine si aduceti la punctul de fierbere. Fierbeti la foc potrivit timp de cateva minute luand spuma tot timpul. Cand carnea nu mai lasa spuma dati la foc mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 2-3 ore.

2
Gata

Curatati ceapa de coaja si puneti-le intregi langa carne. Mai fierbeti timp de 45 minute - 1 ora, pana cand carnea cade de pe oase. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

3
Gata

Cand carnea si ceapa sunt fierte adaugati si morcovii, taiati rondele si mai fierbeti 15 minute.

4
Gata

Strecurati zeama intr-o alta oala, incapatoare. Dati morcovii la o parte. Luati cu grija carnea de pe oase.

5
Gata

Curatati cativa catei de usturoi, dati-i prin zdrobitor si puneti-i in zeama. Amestecati continutul.

6
Gata

Puneti pe masa cateva recipiente/boluri adanci. Asezati in fiecare putina carne si morcovi. Turnati zeama cu usturoi peste ele. Ornati cu cateva frunze de patrunjel.

7
Gata

Puneti bolurile intr-un loc rece (frigider, balcon, camara) si acoperiti-le cu folie sau capace. A doua zi trebuie sa se fi inchegat. Daca sunt inca zemoase puneti-le iar in oala, incalziti bine si adaugati gelatina alimentara (urmatiti instructiunile de pe plic). Puneti iar in boluri si dati la rece.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

tocana de cartofi cu afumatura
anterior
Tocana de cartofi cu afumatura
tarta cu mere si crema de vanilie
urmator
Tarta cu mere si crema de vanilie
tocana de cartofi cu afumatura
anterior
Tocana de cartofi cu afumatura
tarta cu mere si crema de vanilie
urmator
Tarta cu mere si crema de vanilie

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.