0 0
Placinta ciobanului (de la Gordon Ramsey)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg Carne tocata
2 Morcovi
2 Cepe
4 Catei de usturoi
2 linguri Sos de rosii
1 lingura Faina
250 ml Vin rosu
500 ml Supa de pui
1 kg Cartofi
50 g Unt
50 ml Lapte
2 linguri Parmezan
Ulei de masline
Sare
Piper

Placinta ciobanului (de la Gordon Ramsey)

Bucataria:
  • 100 min
  • Persoane 8
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Cand e sa gatesti ceva din bucataria engleza nu poti altfel decat sa te inspiri de la chefi englezi. Placinta ciobanului preparata de mine este inspirata de la Gordon Ramsey.

Bine, inspirata este putin zis. Este 90% reteta pe care a pus-o el intr-o carte de-a lui. Diferenta este ca am folsit carne de vita si nu carne de miel. In schimb toti ceilalti pasi sunt 100% din carte.

Eu zic ca daca vreti ceva mai interesant de facut decat traditionalele placinte cu carne si tocanite romanesti, puteti incerca si reteta aceasta de placinta ciobanului. In fond si la urma urmei este un fel de carne tocata, cu mirodenii si legume servita cu piure de cartofi.

Ce poate fi mai simplu?

Placinta Ciobanului

Reteta originala de placinta ciobanului, cu explicatii de la Gordon Ramsey, o puteti gasi aici.

 

Pasi

1
Gata

Sper ca nu v-ati speriat de lista mare de ingrediente. Cu cat mai multe, cu atat mai multe arome :-)

2
Gata

Carnea

Incepeti cu carnea tocata. Poate sa fie de vita (cum am folosit eu), dar sunt sigur ca va iesi la fel de savuroasa, cu alte arome, daca folositi carne de oaie (cum e in reteta lui Gordon) sau de porc.

3
Gata

Puneti 2-3 linguri de ulei intr-o cratita mare (eu am folosit un wok), peste care adaugati carnea tocata, impreuna cu sare si mirodenii. Prajiti pana cand carnea este putin rumenita.

4
Gata

Mutati carnea in caratita pe care o veti baga la cuptor. Deci, va trebuie o cratita incapatoare.

5
Gata

Piureul

Curatati cartofii de coaja, taiati-i bucati si puneti-i intr-o oala cu apa si sare la fiert, timp de 15-20 de minute sau pana cand sunt bine fierti.

6
Gata

Legumele

In cratita (wok-ul) in care ati preparat carnea mai adaugati 2-3 linguri de ulei.

7
Gata

Curatati ceapa, morcovii si usturoiul, spalati-le daca este nevoie, si taiati-le bucatele mici. Adugati-le apoi in cratita de pe aragaz.

8
Gata

Caliti la foc potrivit pana cand se inmoaie.... cam 5-7 minute (dupa ceas) sau 10 minute, dupa ochi :-). Adaugati sare, piper si mirodenii.

9
Gata

Carnea si legumele

Intr-o cana puneti 1 lingura faina cu 1 lingura de sos de rosii si cu 250 ml de vin. Amestecati bine pana cand se omogenizeaza dupa care turnati in wok-ul in care se afla legumele.

10
Gata

Amestecati compozitia din wok sa nu se arda sau sa se prinda, pana cand scade. Puneti peste ea supa de pui. Apoi rasturnati totul peste carnea din cratita mare si fierbeti la foc potrivit pana cand scade aproape tot.

11
Gata

Piureul (continuare)

Cand cartofii sunt fierti scurgeti zeama intr-o cana si aruncati restul. Cu un zdrobitor pasati cartofii, adaugand din cand in cand putina apa din cana, dar nu foarte mult, nu vrei sa obtineti o zeama de cartofi, Puneti apoi unt si lapte si amestecati cu un tel, pana cand se omogenizeaza. Daca mai e nevoie de sare, adaugati.

12
Gata

Preparatul final

In momentul de fata avem asa: o cratita in care este carne tocata, prajita, amestecata cu legume (ceapa, morcovi, usturoi, sos de rosii, vin). Si o cratita in care aveti piureul de cartofi.

13
Gata

Tocati marunt 3 castraveti marinati si amestecati in compozitia de carne si legume, de mai sus.

14
Gata

Puneti peste toata compozitia de carne si legume piureul de cartofi si intindeti cu o lingura. Cu o furculita intepati din loc in loc.

15
Gata

Dati la cuptor timp de 30 de minute, la 180 grade. Apoi dati cuptorul pe grill, sau coacere deasupra, si mai coaceti 5-10 minute sau pana cand se rumeneste frumos.

16
Gata

Scoateti de la cuptor, lasati sa se odihneasca putin si apoi serviti cu muraturi sau orice salata de insotire preferati.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

vinete parmigiana
anterior
Vinete parmigiana
vinete parmigiana
anterior
Vinete parmigiana

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.