Ingrediente
-
Aluatul
-
450g Faina
-
2 Oua
-
Sare
-
200ml Apa
-
2 linguri Ulei
-
1 lingurita Otet
-
Umplutura
-
1500 g Dovleac placintar
-
150g Zahar
-
150g Unt
-
2 lingurite Scortisoara
-
Sare
-
1 jumatate Lamaie
-
Esenta de vanilie
Instructiuni si detalii
Deserturi cu dovleac am facut de mai multe ori, ba sub forma de placinta cu dovleac sau tarta, ori dovleac la cuptor cu miere si nuca. Importanta este de fiecare data calitatea dovleacului si, bineinteles, tipul. Cele mai bune deserturi cu dovleac au iesit cele facute cu dovleci turcesti, rotunzi, cu coaja gri si miezul portocaliu-galbui. Acestia au fost atat de buni ca poti sa ii mananci cruzi.
Zilele trecute am zis sa incerc altceva si cautand pe net o altfel reteta am dat peste una similara cu strudelul vienez, umplutura fiind dovleac, in loc de mar, iar forma este de tip melc. Nu am folosit foetaj ci am preparat singur foile de invelit. Din cantitatile acestea mi-au iesit doi melci potriviti ca dimensiune.
Pasi
1
Gata
|
Prepararea aluatuluiSpargeti 1 ou si amestecati continutul cu otetul, 2 linguri de ulei, apa si putina sare. |
2
Gata
|
Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o adancitura in mijlocul ei si turnati lichidul de mai sus. Framantati bine timp de 15 minute pana cand aluatul format devine lucios si nelipicios, adaugand, daca mai e nevoie, faina si apa. |
3
Gata
|
Puneti o folie alimentara peste castron si lasati aluatul "sa se odihneasca" 30 de minute |
4
Gata
|
Prepararea dovleacului |
5
Gata
|
|
6
Gata
|
Formarea melcilor |
7
Gata
|
|
8
Gata
|
CoacereIncalziti cuptorul la 180 grade. |
9
Gata
|
Puneti o foaie de copt intr-o tava si asezati melcii. |
10
Gata
|
|
11
Gata
|
Dati la cuptor timp de 30-40 de minute pana cand aluatul se rumeneste frumos. |
12
Gata
|