Background Image
0 0
Placinta cu dovleac, in forma de melc

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Aluatul
450g Faina
2 Oua
Sare
200ml Apa
2 linguri Ulei
1 lingurita Otet
Umplutura
1500 g Dovleac placintar
150g Zahar
150g Unt
2 lingurite Scortisoara
Sare
1 jumatate Lamaie
Esenta de vanilie

Placinta cu dovleac, in forma de melc

Bucataria:
    • 100min
    • Medie

    Ingrediente

    • Aluatul

    • Umplutura

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Deserturi cu dovleac am facut de mai multe ori, ba sub forma de placinta cu dovleac sau tarta, ori dovleac la cuptor cu miere si nuca. Importanta este de fiecare data calitatea dovleacului si, bineinteles, tipul. Cele mai bune deserturi cu dovleac au iesit cele facute cu dovleci turcesti, rotunzi, cu coaja gri si miezul portocaliu-galbui. Acestia au fost atat de buni ca poti sa ii mananci cruzi.

    Zilele trecute am zis sa incerc altceva si cautand pe net o altfel reteta am dat peste una similara cu strudelul vienez, umplutura fiind dovleac, in loc de mar, iar forma este de tip melc. Nu am folosit foetaj ci am preparat singur foile de invelit. Din cantitatile acestea mi-au iesit doi melci potriviti ca dimensiune.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Prepararea aluatului

    Spargeti 1 ou si amestecati continutul cu otetul, 2 linguri de ulei, apa si putina sare.

    2
    Gata

    Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o adancitura in mijlocul ei si turnati lichidul de mai sus. Framantati bine timp de 15 minute pana cand aluatul format devine lucios si nelipicios, adaugand, daca mai e nevoie, faina si apa.

    3
    Gata

    Puneti o folie alimentara peste castron si lasati aluatul "sa se odihneasca" 30 de minute

    4
    Gata

    Prepararea dovleacului

    Curatati dovleacul de coaja, scoateti semintele si dati miezul pe razatoarea mare.

    5
    Gata

    Intr-o cratita incapatoare puneti untul, zaharul si vanilia. Adaugati dovleacul. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda, eventual mai puneti o cescuta de apa, daca e nevoie. In 10-15 minute ar trebui sa fie gata. Lasati sa se raceasca 15 minute (minim).

    6
    Gata

    Formarea melcilor

    Puneti putina faina pe blatul de lucru. Rupeti aluatul in doua si formati doua bile. Luati una dintre bile, puneti-o pe blat si cu un sucitor intindeti-o, astfel incat sa obtineti o foaie subtire si, pe cat posibil, dreptunghiulara.

    7
    Gata

    Luati jumatatea din cantitatea de dovleac si intindeti-o aproape de marginea unei foi, apoi inveliti-o si rulati-o melc. Procedati la fel si cu cealalta bila de aluat si restul de dovleac.

    8
    Gata

    Coacere

    Incalziti cuptorul la 180 grade.

    9
    Gata

    Puneti o foaie de copt intr-o tava si asezati melcii.

    10
    Gata

    Bateti intr-un castrol cel de-al doilea ou. Cu o pensula intindeti oul pe pe fiecare melc.

    11
    Gata

    Dati la cuptor timp de 30-40 de minute pana cand aluatul se rumeneste frumos.

    12
    Gata

    Scoateti pe un tocator, asteptati sa se raceasca, apoi taiati felii.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    dorada la cuptor cu orez si stir fry
    anterior
    Dorada la cuptor, orez si legume stir fry
    tajine marocan cu naut si legume
    urmator
    Tajine marocan de naut si legume
    dorada la cuptor cu orez si stir fry
    anterior
    Dorada la cuptor, orez si legume stir fry
    tajine marocan cu naut si legume
    urmator
    Tajine marocan de naut si legume

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.