0 0
Placinta cu dovleac, in forma de melc

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Aluatul
450g Faina
2 Oua
Sare
200ml Apa
2 linguri Ulei
1 lingurita Otet
Umplutura
1500 g Dovleac placintar
150g Zahar
150g Unt
2 lingurite Scortisoara
Sare
1 jumatate Lamaie
Esenta de vanilie

Placinta cu dovleac, in forma de melc

Bucataria:
  • 100min
  • Medie

Ingrediente

  • Aluatul

  • Umplutura

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Deserturi cu dovleac am facut de mai multe ori, ba sub forma de placinta cu dovleac sau tarta, ori dovleac la cuptor cu miere si nuca. Importanta este de fiecare data calitatea dovleacului si, bineinteles, tipul. Cele mai bune deserturi cu dovleac au iesit cele facute cu dovleci turcesti, rotunzi, cu coaja gri si miezul portocaliu-galbui. Acestia au fost atat de buni ca poti sa ii mananci cruzi.

Zilele trecute am zis sa incerc altceva si cautand pe net o altfel reteta am dat peste una similara cu strudelul vienez, umplutura fiind dovleac, in loc de mar, iar forma este de tip melc. Nu am folosit foetaj ci am preparat singur foile de invelit. Din cantitatile acestea mi-au iesit doi melci potriviti ca dimensiune.

 

Pasi

1
Gata

Prepararea aluatului

Spargeti 1 ou si amestecati continutul cu otetul, 2 linguri de ulei, apa si putina sare.

2
Gata

Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o adancitura in mijlocul ei si turnati lichidul de mai sus. Framantati bine timp de 15 minute pana cand aluatul format devine lucios si nelipicios, adaugand, daca mai e nevoie, faina si apa.

3
Gata

Puneti o folie alimentara peste castron si lasati aluatul "sa se odihneasca" 30 de minute

4
Gata

Prepararea dovleacului

Curatati dovleacul de coaja, scoateti semintele si dati miezul pe razatoarea mare.

5
Gata

Intr-o cratita incapatoare puneti untul, zaharul si vanilia. Adaugati dovleacul. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda, eventual mai puneti o cescuta de apa, daca e nevoie. In 10-15 minute ar trebui sa fie gata. Lasati sa se raceasca 15 minute (minim).

6
Gata

Formarea melcilor

Puneti putina faina pe blatul de lucru. Rupeti aluatul in doua si formati doua bile. Luati una dintre bile, puneti-o pe blat si cu un sucitor intindeti-o, astfel incat sa obtineti o foaie subtire si, pe cat posibil, dreptunghiulara.

7
Gata

Luati jumatatea din cantitatea de dovleac si intindeti-o aproape de marginea unei foi, apoi inveliti-o si rulati-o melc. Procedati la fel si cu cealalta bila de aluat si restul de dovleac.

8
Gata

Coacere

Incalziti cuptorul la 180 grade.

9
Gata

Puneti o foaie de copt intr-o tava si asezati melcii.

10
Gata

Bateti intr-un castrol cel de-al doilea ou. Cu o pensula intindeti oul pe pe fiecare melc.

11
Gata

Dati la cuptor timp de 30-40 de minute pana cand aluatul se rumeneste frumos.

12
Gata

Scoateti pe un tocator, asteptati sa se raceasca, apoi taiati felii.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

dorada la cuptor cu orez si stir fry
anterior
Dorada la cuptor, orez si legume stir fry
tajine marocan cu naut si legume
urmator
Tajine marocan de naut si legume
dorada la cuptor cu orez si stir fry
anterior
Dorada la cuptor, orez si legume stir fry
tajine marocan cu naut si legume
urmator
Tajine marocan de naut si legume

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.