1 0
Placinta cu dovleac

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

2 cani Faina
150g Zahar
1 lingura Otet de mere
Ulei
1kg Dovleac
200g Miez de nuca
2-3 lingurite Scortisoara
Sare
Ulei
Apa calduta

Placinta cu dovleac

Bucataria:
    • 60 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    E bun si Halloween-ul ?sta la ceva (?tiu, unii m-ar contrazice). Dar mi-am adus aminte cum mâncam, în fiecare toamn?, dovleac turcesc, f?cut de maic?-mea sau de bunica, la cuptor.

    Mar?i am fost în pia?a ?i am cump?rat vreo 3 kilograme de dovleac, cu gândul s?-l fac la cuptor. Dar mi-am dat seama c? e cam mult ?i nici nu ?tiu dac? le plac copiilor, îns? sigur i-a? încânta cu o pl?cint?.

    A?a c? am vorbit cu expertul cofetar din cas?, adic? Ana, ?i  asear? am c?utat pe net re?ete. Am g?sit una foarte u?oar? ?i bun?, la Adi Hadean (mul?umesc, maestre!), iar rezultatul a fost excelent.

    Nu am pus tot dovleacul, pentru c? era mult. Mi-am oprit jum?tate s? pun ?i la cuptor, dar asear? nu mai aveam timp, pentru c? trebuie s? stea cam o or? jum?tate-dou?.

    Pasi

    1
    Gata

    Se face coca din f?in?, o lingur? de zah?r, sare, o?et de mere, ulei ?i ap? c?ldu??

    2
    Gata

    Dovleacul se da pe razatoare, se c?le?te în tigaie împreun? cu zah?rul, miezul de nuc? ?i scor?i?oara. Eu unul v-a? recomanda s? pune?i doar o cea?c? de zah?r mai întâi ?i s? verifica?i dac? este suficient de dulce. Dac? pune?i prea mult s-ar putea s? ias? mult prea dulce. Am f?cut separat ?i ceva miez de nuc? înmuiat în vin ro?u ?i pu?in zah?r, la foc mic.

    3
    Gata

    Se întind foi din aluat, se pune compozi?ia ?i se ruleaz?. La cantitatea de mai sus ies dou? rulade.

    4
    Gata

    Se bate un ou si se ung ruladele cu o pensula. Se dau la cuptor, la 180 grade ?i se scot când sunt gata (cam 20 de minute)


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    gem-prune-samburi-nuca
    anterior
    Gem de prune cu samburi de nuca
    cartofi usturoi
    urmator
    Cartofi cu usturoi
    gem-prune-samburi-nuca
    anterior
    Gem de prune cu samburi de nuca
    cartofi usturoi
    urmator
    Cartofi cu usturoi

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.