0 0
Prajitura cu dude

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

300g Faina
200g Dude
200g Iaurt sau lapte
200g Zahar
100g Ulei
4 Oua
1 Praf de copt
1 lingurita Sare

Prajitura cu dude

Bucataria:
    • 55 min
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Prajitura cu dude se face aproximativ la fel ca cea cu visine. Ingredientele pentru prajitura sunt aceleasi, cantitatile sunt la fel. Difera doar fructele ce se pun deasupra si modul de coacere.

    Dudele sunt niste fructe subevaluate. Nu exista foarte multe retete si de cele mai multe ori sunt ignorate. Fructele crude contin 88% apa, 10% carbohidrati, 1% proteine si 1% grasimi. 100 de grame de fructe furnizeaza 44% din necesarul zilnic de vitamina C si 14% din necesarul zilnic de fier.

    Pe langa tartele cu fructe, dudele mai pot fi folosite pentru dulceata, smoothie-uri si clatite (se pot pune intregi in clatita, in loc de dulceata), pot fi servite dimineata cu iaurt si cereale sau pot fi transformate in inghetata si sorbet.

    Pasi

    1
    Gata

    Incingeti cuptorul la 180g (mediu)

    2
    Gata

    Spargeti ouale si puneti continutul intr-un bol incapator. Adaugati apoi sarea si zaharul. Amestecati cu un tel.

    3
    Gata

    Puneti uleiul si iaurtul si amestecati in continuare.

    4
    Gata

    Amestecati faina cu praful de copt si apoi puneti-o in bolul cu celelalte ingrediente. Amestecati bine de tot, pana se omogenizeaza.

    5
    Gata

    Puneti o coala de copt intr-o tava. Daca nu aveti, ungeti tava cu unt.

    6
    Gata

    Adaugati compozitia in tava si intindeti uniform. Dati la cuptor 10 minute (nu mai mult!!!!), sa se intareasca putin compozitia.

    7
    Gata

    Scoateti tava din cuptor si puneti dudele deasupra, uniform. Abia acum puneti fructele. Daca le-ati fi pus dinainte ar fi cazut la fundul tavii.

    8
    Gata

    Dati din nou la cuptor timp de 20 de minute, sau pana este suficient de coapta prajitura. Intepati cu o scobitoare de lemn si observati: daca pe scobitoare ramane coca, atunci mai tebuie coapta. Daca nu, inseamna ca este gata.

    9
    Gata

    Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati apoi in forme si puneti pe o farfurie si serviti cu inghetata sau o socata rece


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    cartof umplut curcan bruschetta
    anterior
    Cartof umplut, piept de curcan, bruschetta – la cuptor
    sos barbecue
    urmator
    Sos barbecue
    cartof umplut curcan bruschetta
    anterior
    Cartof umplut, piept de curcan, bruschetta – la cuptor
    sos barbecue
    urmator
    Sos barbecue

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.