Ingrediente
- 1 cana Morcov ras
- 1 cana Mere rase
- 200g Zahar
- 300g Faina
- 50ml Ulei
- 100ml Apa minerala
- Sucul de la o portocala
- 1 plic Praf de copt
- 1 plic Bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita Scortisoara
- Coaja rasa de lamaie si portocala
Instructiuni si detalii
Eu unul nu prea ma omor cu prajiturile, drept pentru care nici nu am rabdare sa le fac. Cel mult fac niste clatite sau vreo tarta cu mere. In schimb, cofetarul meu de acasa face niste prajituri de te lingi pe degete. Este si cazul prajiturii a carei reteta o prezint azi: Prajitura cu mar si morcov. Drepturile de producator ii apartin doamnei.
Pasi
1 Gata | Intr-un vas se amesteca zaharul, uleiul, zeama de la portocala si apa minerala pana cand se topeste zaharul. |
2 Gata | Se adauga morcovul si merele rase si se amesteca bine, dar incet. |
3 Gata | Se amesteca faina cu toate prafurile (bicarbonatul, praful de copt si scortisoara) si se adauga in amestecul de mar si morcov, lingura cu lingura. Se pune si coaja de lamaie si de portocala. |
4 Gata | Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. |
5 Gata | Se toarna apoi compozitia si se coace in cuptorul, care a fost bine incins, la 180 grade timp de 40 de minute. |
6 Gata | Cand e gata (verificati cu o scobitoare) se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie. |
One Comment Ascunde comentarii
Reteta testata, rezultat delicios. Multumim š