Ingrediente
- 300g Visine
- 300g Faina
- 200g Zahar
- 100ml Ulei
- 200ml Iaurt
- 4 Oua
- 1 plic Praf de copt
- 1 lingurita Sare
Instructiuni si detalii
Si prajitura cu visine este una dintre retetele care imi starneste amintiri din copilarie. Cand intram in vacanta de vara si plecam la matusa-mea la tara, primul lucru pe care il faceam era sa ma sui in visin si sa ma “umflu” cu visine proaspete. O parte din visinele culese mergeau catre prajitura cu visine.
Prajitura o puteti face tot timpul anului daca scoateti samburii la visine si le puneti apoi in pungute la congelator.
Pasi
1 Gata | Spargeti ouale si puneti continutul intr-un bol incapator. Adaugati apoi sarea si zaharul. Amestecati cu un tel. |
2 Gata | Puneti uleiul si iaurtul si amestecati in continuare. |
3 Gata | Amestecati faina cu praful de copt si apoi puneti-o in bolul cu celelalte ingrediente. Amestecati bine de tot, pana se omogenizeaza. |
4 Gata | Incingeti cuptorul la 180g (mediu) |
5 Gata | Puneti o coala de copt intr-o tava. Daca nu aveti, ungeti tava cu unt. |
6 Gata | Adaugati compozitia in tava si intindeti uniform. |
7 Gata | Dati visinele printr-o lingura de faina (se vor lasa mai greu in tava) si aranjati frumos in compozitie. |
8 Gata | |
9 Gata | Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati apoi in forme si puneti pe o farfurie. |