0 0
Prajitura cu visine

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
300g Visine
300g Faina
200g Zahar
100ml Ulei
200ml Iaurt
4 Oua
1 plic Praf de copt
1 lingurita Sare

Prajitura cu visine

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Si prajitura cu visine este una dintre retetele care imi starneste amintiri din copilarie. Cand intram in vacanta de vara si plecam la matusa-mea la tara, primul lucru pe care il faceam era sa ma sui in visin si sa ma “umflu” cu visine proaspete. O parte din visinele culese mergeau catre prajitura cu visine.

    Prajitura o puteti face tot timpul anului daca scoateti samburii la visine si le puneti apoi in pungute la congelator.

    Pasi

    1
    Gata

    Spargeti ouale si puneti continutul intr-un bol incapator. Adaugati apoi sarea si zaharul. Amestecati cu un tel.

    2
    Gata

    Puneti uleiul si iaurtul si amestecati in continuare.

    3
    Gata

    Amestecati faina cu praful de copt si apoi puneti-o in bolul cu celelalte ingrediente. Amestecati bine de tot, pana se omogenizeaza.

    4
    Gata

    Incingeti cuptorul la 180g (mediu)

    5
    Gata

    Puneti o coala de copt intr-o tava. Daca nu aveti, ungeti tava cu unt.

    6
    Gata

    Adaugati compozitia in tava si intindeti uniform.

    7
    Gata

    Dati visinele printr-o lingura de faina (se vor lasa mai greu in tava) si aranjati frumos in compozitie.

    8
    Gata

    Dati la cuptor timp de 35-40 de minute. Verificati apoi cu o scobitoare daca este coapta: infigeti scobitoarea in prajitura si scoateti-o. Trebuie sa iasa curata. Daca este lipicioasa, mai dati la cuptor cateva minute.

    9
    Gata

    Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati apoi in forme si puneti pe o farfurie.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    biban de mare in sare
    anterior
    Biban de mare in sare la cuptor
    lasagna vegetala
    urmator
    Lasagna vegetala
    biban de mare in sare
    anterior
    Biban de mare in sare la cuptor
    lasagna vegetala
    urmator
    Lasagna vegetala

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.