Ingrediente
- 3 buc intregi Piept de pui
- 6 Rosii
- 1 Ceapa mare
- 2 Ardei gras
- 3 Ardei iuti
- 4 Catei usturoi
- 2 linguri Iaurt
- 3 linguri Ulei de floarea soarelui
- 1 lingura Chimen
- 1 lingura Garam Masala
- 1 lingurita Turmeric
- 1 lingura Zahar
- 1 lingurita Sare
- 100 ml Apa
- 2 lingurite Faina
Instructiuni si detalii
Pui Jalfrezi este un preparat originar din Bengal, un fel de tocanita cu curry, legume si carne. El a devenit cunoscut in intreaga lume datorita englezilor, fiind preparat in bucataria anglo-indiana din… resturi.
Preparatul de pui Jalfrezi contine, pe langa mirodeniile traditionale indiene, pui, rosii, ardei, ceapa si usturoi. Puiul poate fi inlocuit cu orice carne (peste, porc).
Reteta aceasta am facut-o dupa instructiunile celor doi “motociclisti barbosi” de la TV Paprika. Reteta lor de pui Jalfrezi o gasiti aici.
O alta reteta indiala populara, cu pui, este Tikka Masala. O puteti prepara urmand instructiunile de aici.
Pasi
1 Gata | Spalati bine de tot legumele. Curatati ceapa de coaja si ardeii de seminte. |
2 Gata | Tocati ardeii iuti marunt (aruncati semintele pentru a mai elimina din iuteala). Tocati 3 rosii marunt. |
3 Gata | Taiati pieptul de bui in bucati de 2-3 cm. |
4 Gata | Intr-un wok sau o cratita incapatoare, incinsa la foc mare, puneti uleiul de floarea soarelui. Adaugati usturoiul tocat marunt, ardeii iuti, cele 3rosii tocate marunt, chimenul, garam masala, turmeric, zahar si sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda, pana cand se inmoaie legumele. |
5 Gata | |
6 Gata | Pana cand se gateste puiul, taiati ceapa si ardeiul pestisori sau bucatele si caliti-le intr-o alta tigaie in care ati pus putin ulei, timp de 3-4 minute. Adaugati celelalte 3 rosii pe care le-ati taiat dinainte in sferturi. Gatiti pentru inca 2-3 minute, adaugati faina si o lingura de apa, pentru a se forma o pasta. |
7 Gata | Cand puiul este gatit, adaugati pasta din cealalta tigaie si amestecati incet, la foc mic, pana cand se omogenizeaza. |
8 Gata | Serviti impreuna cu orez simplu sau orez cu legume (reteta aici). |