0 0
Pui Jalfrezi

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
3 buc intregi Piept de pui
6 Rosii
1 Ceapa mare
2 Ardei gras
3 Ardei iuti
4 Catei usturoi
2 linguri Iaurt
3 linguri Ulei de floarea soarelui
1 lingura Chimen
1 lingura Garam Masala
1 lingurita Turmeric
1 lingura Zahar
1 lingurita Sare
100 ml Apa
2 lingurite Faina

Pui Jalfrezi

Bucataria:
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Pui Jalfrezi este un preparat originar din Bengal, un fel de tocanita cu curry, legume si carne. El a devenit cunoscut in intreaga lume datorita englezilor, fiind preparat in bucataria anglo-indiana din… resturi.

    Preparatul de pui Jalfrezi contine, pe langa mirodeniile traditionale indiene, pui, rosii, ardei, ceapa si usturoi. Puiul poate fi inlocuit cu orice carne (peste, porc).

    Reteta aceasta am facut-o dupa instructiunile celor doi “motociclisti barbosi” de la TV Paprika. Reteta lor de pui Jalfrezi o gasiti aici.

    O alta reteta indiala populara, cu pui, este Tikka Masala. O puteti prepara urmand instructiunile de aici.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine de tot legumele. Curatati ceapa de coaja si ardeii de seminte.

    2
    Gata

    Tocati ardeii iuti marunt (aruncati semintele pentru a mai elimina din iuteala). Tocati 3 rosii marunt.

    3
    Gata

    Taiati pieptul de bui in bucati de 2-3 cm.

    4
    Gata

    Intr-un wok sau o cratita incapatoare, incinsa la foc mare, puneti uleiul de floarea soarelui. Adaugati usturoiul tocat marunt, ardeii iuti, cele 3rosii tocate marunt, chimenul, garam masala, turmeric, zahar si sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda, pana cand se inmoaie legumele.

    5
    Gata

    Adaugati bucatile de piept de pui si gatiti pentru 3 minute, intorcand puiul din cand in cand, pe toate partile. Puneti 200ml apa, adaugati iaurtul si dati focul la mediu. Gatiti pentru 8-10 minute pana cand puiul a devenit mai moale si este gatit, iar sosul s-a redus cam cu o treime.

    6
    Gata

    Pana cand se gateste puiul, taiati ceapa si ardeiul pestisori sau bucatele si caliti-le intr-o alta tigaie in care ati pus putin ulei, timp de 3-4 minute. Adaugati celelalte 3 rosii pe care le-ati taiat dinainte in sferturi. Gatiti pentru inca 2-3 minute, adaugati faina si o lingura de apa, pentru a se forma o pasta.

    7
    Gata

    Cand puiul este gatit, adaugati pasta din cealalta tigaie si amestecati incet, la foc mic, pana cand se omogenizeaza.

    8
    Gata

    Serviti impreuna cu orez simplu sau orez cu legume (reteta aici).


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    sardine sardele
    anterior
    Sardele la tigaie
    rosii cuburi la borcan
    urmator
    Rosii cuburi, la borcan
    sardine sardele
    anterior
    Sardele la tigaie
    rosii cuburi la borcan
    urmator
    Rosii cuburi, la borcan

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.