0 0
Pui Tikka Masala

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1kg Piept pui dezosat
2 Cepe
1 Ardei iute
Ghimbir
50g Unt
4-5 linguri Ulei
5-600g Rosii decojite
1 conserva de 400g Lapte de cocos
1 Lamaie
1 legatura Coriandru
Garam masala
1-2 linguri Curry iute
200ml Iaurt sau Lapte

Pui Tikka Masala

Bucataria:
  • 60 minute
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Pui Tikka Masala” este o reteta destul de controversata, atat britanicii cat si indienii sustinand ca ei sunt cei care au inventat-o.  Exista diverse variatiuni pe aceeasi tema, iar ingredientul de baza, cel care da si numele retetei este “garam masala”, o combinatie de cardamom negru, scortisoara, cuisoare, piper negru si chimen. . Tikka inseamna bucata de carne.

Pasi

1
Gata

Garam Masala

Garam masala gasiti in comert deja preparat. Daca nu, puteti sa-l faceti si singuri macinand 1 lingura de chimion, 1 lingura boabe de piper negru, 4 linguri de boabe de coriandru, 1 lingura si jumatate de ghimbir uscat (sau macinat), 1 lingura de cardamom, 3 catei de usturoi, 1 lingura de scortisoara si 1 lingura frunze de dafin zdrobite. Se pun toate intr-o rasnita si se macina pana cand se face pudra. In mod normal se pregateste in tigaie, impreuna cu o lingura de piure de rosii insa poate fi folosi si pudra

2
Gata

Pieptul de pui se marineaza cu cateva ore inainte de a pregati mancarea. Se taie bucati sau fasii (cum preferati). Se stoarce lamaia, se adauga 1-2 linguri de curry, putin piper si putin ghimbir pudra, iaurtul si sare. Se amesteca tot impreuna cu bucatile de pui. Se dau la frigider pentru cateva ore. Eu il las de obicei peste noapte.

3
Gata

Se taie ceapa felii subtiri. Ardeiul iute se curata de seminte (daca nu preferati prea iute) si se taie marunt. La fel si ghimbirul care mai intai se curata de coaj

4
Gata

Puneti o cratita la foc mediu spre mare si adaugati ulei si untul. Adaugati ceapa, ardeiul iute, ghimbirul, tulpinile de coriandru tocate marunt si lasati pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie si devin aurii. Adaugati rosiile din conserva (daca aveti proaspete, pentru a le decoji mai usor le puneti timp de 30 de secunde in apa clocotita) si laptele de cocos. Daca compozitia este prea groasa, folositi un blender pentru a pasa totul.

5
Gata

Puneti apoi bucatile de pui si 3-4 linguri bune de garam masala. Amestecati totul, dati in clocot dupa care dati focul la mic si lasati sa fiarba timp de 20-30 minute, acoperit. Cand carnea s-a fragezit mai adaugati din mirodenii (piper, eventual boia de ardei iute) dupa gust.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

marmelada
anterior
Marmelada de gutui, mere si pere
supa-cu-fidea-si-zdrente-de-ou
urmator
Supa de pui cu fidea si zdrente de ou
marmelada
anterior
Marmelada de gutui, mere si pere
supa-cu-fidea-si-zdrente-de-ou
urmator
Supa de pui cu fidea si zdrente de ou

One Comment Ascunde comentarii

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.