Ingrediente
-
1kg
-
2
-
1
-
-
50g
-
4-5 linguri
-
5-600g
-
1 conserva de 400g
-
1
-
1 legatura
-
-
1-2 linguri
-
200ml
Instructiuni si detalii
“Pui Tikka Masala” este o reteta destul de controversata, atat britanicii cat si indienii sustinand ca ei sunt cei care au inventat-o. Exista diverse variatiuni pe aceeasi tema, iar ingredientul de baza, cel care da si numele retetei este “garam masala”, o combinatie de cardamom negru, scortisoara, cuisoare, piper negru si chimen. . Tikka inseamna bucata de carne.
Pasi
1
Gata
|
Garam MasalaGaram masala gasiti in comert deja preparat. Daca nu, puteti sa-l faceti si singuri macinand 1 lingura de chimion, 1 lingura boabe de piper negru, 4 linguri de boabe de coriandru, 1 lingura si jumatate de ghimbir uscat (sau macinat), 1 lingura de cardamom, 3 catei de usturoi, 1 lingura de scortisoara si 1 lingura frunze de dafin zdrobite. Se pun toate intr-o rasnita si se macina pana cand se face pudra. In mod normal se pregateste in tigaie, impreuna cu o lingura de piure de rosii insa poate fi folosi si pudra |
2
Gata
|
Pieptul de pui se marineaza cu cateva ore inainte de a pregati mancarea. Se taie bucati sau fasii (cum preferati). Se stoarce lamaia, se adauga 1-2 linguri de curry, putin piper si putin ghimbir pudra, iaurtul si sare. Se amesteca tot impreuna cu bucatile de pui. Se dau la frigider pentru cateva ore. Eu il las de obicei peste noapte. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Puneti o cratita la foc mediu spre mare si adaugati ulei si untul. Adaugati ceapa, ardeiul iute, ghimbirul, tulpinile de coriandru tocate marunt si lasati pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie si devin aurii. Adaugati rosiile din conserva (daca aveti proaspete, pentru a le decoji mai usor le puneti timp de 30 de secunde in apa clocotita) si laptele de cocos. Daca compozitia este prea groasa, folositi un blender pentru a pasa totul. |
5
Gata
|
One Comment Ascunde comentarii
tika-tika-bunicika