Background Image
0 0
Quesadilla

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
8 Tortilla
500g Piept de pui
250g Ciuperci
4-5 Rosii
1 Avocado
2-3 fire Ceapa verde
2 Ardei
1 Lime (sau lamaie)
200g Cheddar
200g Parmezan

Quesadilla

Bucataria:
    • 40 min
    • Persoane 8
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Quesadilla este o mancare care a aparut in Mexic undeva in secolul 16. Numele inseamna “ceva mic si cu branza”.

    Atunci cand colonistii au ajuns in Mexic au descoperit ca aztecii faceau niste lipii din porumb pe care le umpleau cu dovleac si le coceau in cuptor, fiind servite ca desert. Colonistii au adus cu ei produsele din lapte (branzeturi) iar bastinasii le-au adaugat la preparatul initial. Astfel a aparut quesadilla.

    Quesadilla se poate face, practic, cam cu orice produse (legume, carne, ciuperci etc.) insa branza nu lipseste niciodata. De asemenea, in locul clasicei tortilla de porumb se poate folosi tortilla de faina. Se prepara de obicei o tigaie de fonta, dar orice tigaie ne-aderenta este OK.

    Ca si mod de servire, quesadilla poate fi impaturita pe jumatate (precum reteta de aici), dintr-o singura tortilla sau intreaga, din doua tortilla.

    Daca doriti sa serviti alte produse mexicane incercati reteta de nachos si cea de salsa.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine ciupercile si taiati-le felii. Taiati pieptul de pui cubulete mici. Incingeti o tigaie cu putin ulei si apoi adaugati puiul si ciupercile. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda. Dupa ce se evapora toata zeama lasata de ciuperci, dati tigaia la o parte.

    2
    Gata

    Spalati bine legumele. Curatati ardeii de seminte si taiati mustatile la ceapa verde. Tocati apoi cubulete mici toate legumele si amestecati-le intr-un bol.

    3
    Gata

    Taiati avocado si adaugati pulpa, sfaramata in bucati, peste legumele tocate. Adaugati si zeama de la lamaie (sau limeta). Puneti putina sare, piper si ulei de masline si amestecati. Se obtine astfel o salsa.

    4
    Gata

    Dati branza Cheddar si Parmezanul pe razatoarea mare.

    5
    Gata

    Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Adaugati o tortilla si lasati-o sa se incinga timp de 30 de secunde. Apoi intoarceti-o pe partea cealalta. Daca formeaza bule de aer apasati-le cu o furculita. Presarati ceddar si parmezan peste lipie si asteptati 30 de secunde.

    6
    Gata

    Puneti pui si ciuperci pe jumatate de tortilla. Apoi adaugati si salsa, tot pe aceeasi jumatate.

    7
    Gata

    Impaturiti cu partea pe care este doar branza si lasati cateva secunde. Apoi intoarceti totul pe partea cealalta si mai lasati in tigaie 30 de secunde.

    8
    Gata

    Scoateti pe farfurie si repetati procesul pentru toate lipiile. Serviti cu iaurt sau, de ce nu, o bere rece mexicana (Corona, Salitos...)

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ardei marinati
    anterior
    Ardei marinati
    Supa de pui cu galuste friptura piure conopida
    urmator
    Supa cu galuste si friptura de pui cu piure de conopida
    ardei marinati
    anterior
    Ardei marinati
    Supa de pui cu galuste friptura piure conopida
    urmator
    Supa cu galuste si friptura de pui cu piure de conopida

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.
    %d blogeri au apreciat: