0 0
Quiche cu spanac si branza

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
Aluat
250g Faina alba
1 Ou
100g Unt
1 plic Praf de copt
Sare
Apa
Umplutura
2-300g Spanac
300g Branza dulce
1 plic Praf de copt
100g Parmezan ras
3 Oua
1 lingura Faina
100g Smantana
Sare
Piper

Quiche cu spanac si branza

Bucataria:
    • 65 min
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    • Aluat

    • Umplutura

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Avantajul internetului este ca poti gasi aceeasi reteta in mai multe variante si practic poti sa iei din fiecare ce iti place mai mult sau ce ai prin frigider.  Atunci cand am cautat o reteta de Quiche cu spanac si branza am citit mai multe retete de pe internet si apoi am adaptat-o in functie de ce am gasit in frigider.

    Este o reteta super-simpla, usor de facut si foarte gustoasa. Va recomand sa incercati si voi. Merge foarte bine ca aperitiv.

    Din reteta de mai jos de Quiche cu spanac si branza puteti elimina parmezanul, nu este nevoie de el, iar smantana poate fi inlocuita cu cateva linguri de iaurt gras.

    Daca doriti alta reteta de Quiche, incercati-o pe cea de tip Lorraine.

    Putina istorie: quiche cu spanac si branza

    Istoric, quiche-ul a fost preparat in regiunea Lorraine, care a apartinut mai intai Germaniei pana sa fie integrata de Franta (aproximativ anul 1580), de unde si numele similar cu cel german de “kuchen”, adica tarta. Ea consta intr-o tarta garnisita cu sunca afumata sau jambon, umpluta cu un amestec de oua si branza, lapte sau smantana si consumata ca aperitiv.

    Treptat, au aparut variatiuni pe aceeasi tema, in functie de alimentele care intra in compozitia umpluturii (spanac, dovleac, ceapa, broccoli si altele). De aici si quiche cu spac si branza 😉

    Pasi

    1
    Gata

    Se prepara aluatul astfel.

    Intr-un bol incapator puneti faina, sarea si praful de copt. Adaugati un ou. Topiti untul intr-o cratita si adaugati peste faina. Puneti putina apa si framantati usor, adaugand, daca e nevoie, apa, pana se formeaza o bila. Dati la frigider 30 de minute, apoi scoateti si intindeti cu un sucitor.

    2
    Gata

    Cum facem umplutura:

    Pana se raceste aluatul, se prepara umplutura. Spanacul se decongeleaza (daca este inghetat, la punga) sau se spala, daca este proaspat, din piata. Daca este congelat sa fierbe putin intr-o cratita, dupa care se scurge de apa si se pune intr-un bol. Daca este proaspat se toaca marunt cu un cutit si apoi se caleste putin intr-o tigaie, cu o lingura de ulei. Se adauga branza, lingura de faina, parmezanul, ouale, smantana si mirodeniile.

    3
    Gata

    Prepararea produsului final

    Se intinde aluatul foaie si se pune intr-o tava de placinta, unsa cu putin unt. Se da la cuptor pentru 10 minute, la foc potrivit. Apoi se scoate, se pune umplutura, intinsa uniform si se da la cuptor cam 30-35 de minute sau pana se rumeneste si este coapta.

    4
    Gata

    Se serveste ca aperitiv, taiata triunghiuri, alaturi de un pahar de vin alb sau o bere rece.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, medie: 4,67 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    paine umpluta
    anterior
    Paine umpluta
    quiche lorraine
    urmator
    Quiche Lorraine
    paine umpluta
    anterior
    Paine umpluta
    quiche lorraine
    urmator
    Quiche Lorraine

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.