Ingrediente
Aluat
- 250g Faina alba
- 1 Ou
- 100g Unt
- 1 plic Praf de copt
- Sare
- Apa
Umplutura
- 2-300g Spanac
- 300g Branza dulce
- 1 plic Praf de copt
- 100g Parmezan ras
- 3 Oua
- 1 lingura Faina
- 100g Smantana
- Sare
- Piper
Instructiuni si detalii
Avantajul internetului este ca poti gasi aceeasi reteta in mai multe variante si practic poti sa iei din fiecare ce iti place mai mult sau ce ai prin frigider. Atunci cand am cautat o reteta de Quiche cu spanac si branza am citit mai multe retete de pe internet si apoi am adaptat-o in functie de ce am gasit in frigider.
Este o reteta super-simpla, usor de facut si foarte gustoasa. Va recomand sa incercati si voi. Merge foarte bine ca aperitiv.
Din reteta de mai jos de Quiche cu spanac si branza puteti elimina parmezanul, nu este nevoie de el, iar smantana poate fi inlocuita cu cateva linguri de iaurt gras.
Daca doriti alta reteta de Quiche, incercati-o pe cea de tip Lorraine.
Putina istorie: quiche cu spanac si branza
Istoric, quiche-ul a fost preparat in regiunea Lorraine, care a apartinut mai intai Germaniei pana sa fie integrata de Franta (aproximativ anul 1580), de unde si numele similar cu cel german de „kuchen”, adica tarta. Ea consta intr-o tarta garnisita cu sunca afumata sau jambon, umpluta cu un amestec de oua si branza, lapte sau smantana si consumata ca aperitiv.
Treptat, au aparut variatiuni pe aceeasi tema, in functie de alimentele care intra in compozitia umpluturii (spanac, dovleac, ceapa, broccoli si altele). De aici si quiche cu spac si branza 😉
Pasi
1 Gata | Se prepara aluatul astfel. |
2 Gata | Cum facem umplutura:Pana se raceste aluatul, se prepara umplutura. Spanacul se decongeleaza (daca este inghetat, la punga) sau se spala, daca este proaspat, din piata. Daca este congelat sa fierbe putin intr-o cratita, dupa care se scurge de apa si se pune intr-un bol. Daca este proaspat se toaca marunt cu un cutit si apoi se caleste putin intr-o tigaie, cu o lingura de ulei. Se adauga branza, lingura de faina, parmezanul, ouale, smantana si mirodeniile. |
3 Gata | Prepararea produsului final |
4 Gata | Se serveste ca aperitiv, taiata triunghiuri, alaturi de un pahar de vin alb sau o bere rece. |
Comentarii Ascunde comentarii
Am facut cu branza sarata 60%, si branza dulce40% – branza nu era foarte sarata…a iesit super!
Merci frumos de reteta!
Am uitat un hint: am topit untul si spanacul congelat la microunde. Untul 30 sec-1min iar apanacul 5 min si l-am scurs printr-o strecuratoare!
Merci!