Ingrediente
Aluat
- 250g Faina
- 1 Ou
- 1 jumatate de plic Praf de copt
- 50g Unt
- Apa calduta
Umplutura
- 150g Bacon
- 3 Oua
- 250g Smantana
- 200g Cascaval
- Sare
- Piper
- Ulei
- Mirodenii
Instructiuni si detalii
Discutam intr-o zi cu o prietena din Franta despre reteta asta, Quiche Lorraine, super-simpla si super-buna. Cu ce am retinut de la ea, cu ce am mai gasit pe net, am reusit, zic eu, sa o scot la capat, rezultatele fiind conform asteptarilor (mele).
La magazin apare prima dilema: sa iau aluat deja facut sau sa fac eu? Tinand cont ca m-am cam pierdut prin sortimentele de aluat congelat, care era ba pentru foetaj, ba pentru nush ce placinta, am decis sa fac eu aluatul.
Pasi
1 Gata | |
2 Gata | Se incinge cuptorul la 180 grade. Intr-o tava de placinta, unsa cu unt, se pune coca si se da la cuptor timp de 15 minute. |
3 Gata | |
4 Gata | Scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati restul de ingrediente. Aici intervin mai multe variante. Unii pun baconul in tava, peste coca, apoi adauga cascavalul si deasupra oul batut cu smantana. |
5 Gata | |
6 Gata | Dati placinta la cuptor timp de 15-20 de minute, pana prinde consistenta si se rumeneste frumos. Scoateti din cuptor, lasati sa se “odihneasca” putin si serviti cu o bere rece. |