0 0
Quiche Lorraine

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
Aluat
250g Faina
1 Ou
1 jumatate de plic Praf de copt
50g Unt
Apa calduta
Umplutura
150g Bacon
3 Oua
250g Smantana
200g Cascaval
Sare
Piper
Ulei
Mirodenii

Quiche Lorraine

Bucataria:
    • 60
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    • Aluat

    • Umplutura

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Discutam intr-o zi cu o prietena din Franta despre reteta asta, Quiche Lorraine, super-simpla si super-buna. Cu ce am retinut de la ea, cu ce am mai gasit pe net, am reusit, zic eu, sa o scot la capat, rezultatele fiind conform asteptarilor (mele).

    La magazin apare prima dilema: sa iau aluat deja facut sau sa fac eu? Tinand cont ca m-am cam pierdut prin sortimentele de aluat congelat, care era ba pentru foetaj, ba pentru nush ce placinta, am decis sa fac eu aluatul.

    Pasi

    1
    Gata

    Facem aluatul. Amestecam toate ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca. In mod normal trebuie lasat la frigider minim 30 minute, dar eram in graba, asa ca am renuntat la asta. Facem o bila de aluat si o intindem cu sucitorul.

    2
    Gata

    Se incinge cuptorul la 180 grade. Intr-o tava de placinta, unsa cu unt, se pune coca si se da la cuptor timp de 15 minute.

    3
    Gata

    Se taie baconul cubulete si se prajeste putin intr-o tigaie fara ulei. Se bat ouale si se amesteca cu smantana.

    4
    Gata

    Scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati restul de ingrediente. Aici intervin mai multe variante. Unii pun baconul in tava, peste coca, apoi adauga cascavalul si deasupra oul batut cu smantana.

    5
    Gata

    Eu am facut altfel: in acelasi bol in care sunt ouale am adaugat baconul prajit cu jumatate din cantitatea de cascaval. Le-am amestecat bine. Am pus apoi totul in tava cu aluatul si deasupra am presarat restul de cascaval si mirodeniile.

    6
    Gata

    Dati placinta la cuptor timp de 15-20 de minute, pana prinde consistenta si se rumeneste frumos. Scoateti din cuptor, lasati sa se “odihneasca” putin si serviti cu o bere rece.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    quiche cu spanac si branza
    anterior
    Quiche cu spanac si branza
    suberek
    urmator
    Suberek cu branza
    quiche cu spanac si branza
    anterior
    Quiche cu spanac si branza
    suberek
    urmator
    Suberek cu branza

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.