0 0
Quiche Lorraine

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Aluat
250g Faina
1 Ou
1 jumatate de plic Praf de copt
50g Unt
Apa calduta
Umplutura
150g Bacon
3 Oua
250g Smantana
200g Cascaval
Sare
Piper
Ulei
Mirodenii

Quiche Lorraine

Bucataria:
  • 60
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutura

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Discutam intr-o zi cu o prietena din Franta despre reteta asta, Quiche Lorraine, super-simpla si super-buna. Cu ce am retinut de la ea, cu ce am mai gasit pe net, am reusit, zic eu, sa o scot la capat, rezultatele fiind conform asteptarilor (mele).

La magazin apare prima dilema: sa iau aluat deja facut sau sa fac eu? Tinand cont ca m-am cam pierdut prin sortimentele de aluat congelat, care era ba pentru foetaj, ba pentru nush ce placinta, am decis sa fac eu aluatul.

Pasi

1
Gata

Facem aluatul. Amestecam toate ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca. In mod normal trebuie lasat la frigider minim 30 minute, dar eram in graba, asa ca am renuntat la asta. Facem o bila de aluat si o intindem cu sucitorul.

2
Gata

Se incinge cuptorul la 180 grade. Intr-o tava de placinta, unsa cu unt, se pune coca si se da la cuptor timp de 15 minute.

3
Gata

Se taie baconul cubulete si se prajeste putin intr-o tigaie fara ulei. Se bat ouale si se amesteca cu smantana.

4
Gata

Scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati restul de ingrediente. Aici intervin mai multe variante. Unii pun baconul in tava, peste coca, apoi adauga cascavalul si deasupra oul batut cu smantana.

5
Gata

Eu am facut altfel: in acelasi bol in care sunt ouale am adaugat baconul prajit cu jumatate din cantitatea de cascaval. Le-am amestecat bine. Am pus apoi totul in tava cu aluatul si deasupra am presarat restul de cascaval si mirodeniile.

6
Gata

Dati placinta la cuptor timp de 15-20 de minute, pana prinde consistenta si se rumeneste frumos. Scoateti din cuptor, lasati sa se “odihneasca” putin si serviti cu o bere rece.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

quiche cu spanac si branza
anterior
Quiche cu spanac si branza
suberek
urmator
Suberek cu branza
quiche cu spanac si branza
anterior
Quiche cu spanac si branza
suberek
urmator
Suberek cu branza

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.