0 0
Rosii cuburi, la borcan

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

10kg Rosii
Ulei
Sare

Rosii cuburi, la borcan

Bucataria:
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Atunci cand gatesc paste bologneze, lasagna, ciorba, tocanite sau alte mancaruri care au rosii ca ingredient, prefer rosiile proaspete. Insa nu le am tot timpul la indemana. Iarna, de exemplu, gustul rosiilor “de import” nu este la fel de bun ca cel al rosiilor romanesti, iar alternativa este sa cumpar rosii la conserva, taiate cubulete.

De cativa ani am inceput sa le conserv singur la borcan vara si sa le depozitez in beci, la rece sau in camara. Isi pastreaza foarte bine aroma. Ca sa nu mai zic ca economisesc si ceva bani.

Folosesc atat borcane mici, de 400g, cat si mari, de 800g, pentru a consuma cantitatea respectiva in totalitate, in functie de preparatul facut. De exemplu, la lasagna folosesc 800g de rosii in timp ce la ciorbe doar 400g.

Alte retete de conserve pot fi gasite aici.

Pasi

1
Gata

Spalati bine 8 borcane de 800g si 8 borcane de 400g.

2
Gata

Spalati rosiile si taiati-le in jumatate. Eliminati cotorul. Fiecare jumatate o feliati inca o data pe jumatate. Apoi taiati feliile cubulete.

3
Gata

Puneti cuburile de rosii intr-un castron mare. Adaugati putin ulei si sare. Amestecati.

4
Gata

Umpleti borcanele cu cuburile de rosii. Strangeti bine capacele.

5
Gata

Puneti borcanele intr-o tava si adaugati putina apa (cam 1-2 cm inaltime). Dati la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 de minute. Lasati-le la cuptor cateva ore, pana "se trag" capacele.

6
Gata

Verificati daca s-au vidat. Capacelele trebuie sa fie curbate putin spre interior. Daca nu s-au vidat bine desfaceti capacele si inlocuiti-le cu altele. Puneti borcanele intr-o oala incapatoare, adaugati apa pana aproape la capac si dati in clocot. Opriti focul, puneti capac la oala si lasati sa se raceasca, timp de cateva ore.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

pui Jalfrezi
anterior
Pui Jalfrezi
crutoane cu mirodenii
urmator
Crutoane
pui Jalfrezi
anterior
Pui Jalfrezi
crutoane cu mirodenii
urmator
Crutoane

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.