Ingrediente
-
10kg Rosii
-
Ulei
-
Sare
Instructiuni si detalii
Atunci cand gatesc paste bologneze, lasagna, ciorba, tocanite sau alte mancaruri care au rosii ca ingredient, prefer rosiile proaspete. Insa nu le am tot timpul la indemana. Iarna, de exemplu, gustul rosiilor “de import” nu este la fel de bun ca cel al rosiilor romanesti, iar alternativa este sa cumpar rosii la conserva, taiate cubulete.
De cativa ani am inceput sa le conserv singur la borcan vara si sa le depozitez in beci, la rece sau in camara. Isi pastreaza foarte bine aroma. Ca sa nu mai zic ca economisesc si ceva bani.
Folosesc atat borcane mici, de 400g, cat si mari, de 800g, pentru a consuma cantitatea respectiva in totalitate, in functie de preparatul facut. De exemplu, la lasagna folosesc 800g de rosii in timp ce la ciorbe doar 400g.
Alte retete de conserve pot fi gasite aici.
Pasi
1
Gata
|
Spalati bine 8 borcane de 800g si 8 borcane de 400g. |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Umpleti borcanele cu cuburile de rosii. Strangeti bine capacele. |
5
Gata
|
Puneti borcanele intr-o tava si adaugati putina apa (cam 1-2 cm inaltime). Dati la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 de minute. Lasati-le la cuptor cateva ore, pana "se trag" capacele. |
6
Gata
|
Verificati daca s-au vidat. Capacelele trebuie sa fie curbate putin spre interior. Daca nu s-au vidat bine desfaceti capacele si inlocuiti-le cu altele. Puneti borcanele intr-o oala incapatoare, adaugati apa pana aproape la capac si dati in clocot. Opriti focul, puneti capac la oala si lasati sa se raceasca, timp de cateva ore. |